Csak akkor akarják feloldani a lockdownt, ha 1000 alá esik a napi fertőzöttek száma 1

Nemrégiben felröppent hírek szerint a jelenlegi korlátozásokat addig nem akarják enyhíteni Angliában, amíg a napi koronavírus-esetek száma 1000 alá nem esik. A szabadidős tevékenységek és a turizmus pedig a jelentések szerint nagyjából júliusra lesz majd olyan mint volt.

Csak akkor akarják feloldani a lockdownt, ha 1000 alá esik a napi fertőzöttek száma 3

A brit miniszterelnök a tervek szerint hétfőn tezi majd közé az ütemtervet ami kivezeti Nagy-Britanniát a harmadik lockdownból, beleértve annak részleteit is, hogy miként fogják fokozatosan enyhíteni a távolságtartásra vonatkozó intézkedéseket. A Daily Telegraph értesülése szerint a jövő heti bejelentés aligha tartalmaz majd konkrét dátumokat, azonban valószínűleg nem enyhítik őket, amíg az új napi fertőzöttek száma 1000 alá nem esik – írta az újság.

Ez szinte teljesen egybe vág azzal, amit Jeremy Hunt nyilatkozott egy interjúban még a hónap elején. Ő is pont azt mondta, hogy a korlátozások feloldásához az esetszámnak napi 1000 alá kellene esnie. A volt egészségügyi miniszter és a Health Select Committee jelenlegi elnöke az újságnak elmondta, hogy a minisztereknek sokkal jobban meg kellene fogadniuk a tudományos tanácsokat, és a vírus teljes visszaszorítására kell törekedniük, hogy lehetővé tegyék a “dél-koreai stílusú megközelítést”.

A Daily Mail értesülései szerint azonban a miniszterek már fontolgatják az önellátó üdülők és a nagyobb szállodák áprilisi újranyitását, amit májusban a kocsmák és éttermek követnének. Ezt követően két háztartásnak engedélyezetté válna, hogy bent, fedett helyen találkozzanak, és kint a szabadban pedig a hatos szabály érvényesülne. Júniustól már bentre is a hatos szabály vonatkozna, júliustól a szabadidős tevékenységek és a turizmus is visszatérhetne a normál kerékvágásba. Persze egyelőre ezek még nem konkrétumok… sajnos.

Olyan hír is napvilágot látott, hogy a kormány azt tervezi, hogy a korlátozások feloldása négyhetes periódusokra lenne felosztva, vagyis durván havonta lazítanának a szabályokon mindig egy kicsit… Mindenesetre a miniszterelnök megígérte, hogy ha végre elkezdődik a korlátozások feloldása, akkor nem lesz több lockdown.

A klubok és egyéb szórakozóhelyek újranyitását illetően is vannak fejlemények. A gyorsteszteket akarják segítségül hívni, hogy hamarabb újranyithassanak.

Egy újabb kutatás / kísérlet is kezdetét veszi Nagy-Britanniában, amelynek keretein belül egészséges fiatalokat fertőznek meg szándékosan a vírussal… Az önként jelentekzők akár 4500 fontot is kereshetnek, ha végig részt vesznek az 1 éves programban.      Forrás

Megosztás