Boris Johnson elutasította a korlátozások feloldásának felgyorsítását 1

Boris Johnson a fertőzések számának rohamos csökkenése ellenére nem volt hajlandó belemenni, hogy a korlátozások gyorsított ütemben kerüljenek feloldásra. Az egyik miniszter szerint így viszont “hónapokba telik majd”, amíg visszaáll a normális élet.

Boris Johnson elutasította a korlátozások feloldásának felgyorsítását 3

Helen Whately miniszter ma megerősítette, hogy a korlátozások feloldása „lépésről lépésre” történik majd, miután a miniszterelnök hétfőn közzéteszi a lockdownból kivezető hivatalos ütemtervet. A Downing Street arra vár, hogy néhány kulcsfontosságú statisztikai adat befusson, amik egyébként holnapra várhatók, hogy az oltási program mennyire csökkentette a fertőzés terjedésének sebességét. Ezt követően hoznak majd döntést arról, hogy mennyit kelljen még várni a kocsmák és éttermek újranyitására.

Mrs. Whately szerint a történet menete „az elkövetkező hetekben és hónapokban” fog majd kibontakozni, kezdve az angliai iskolák március 8-i újranyitásával. „Számomra a legfontosabb dolog, hogy ezt az egészet lépésenként csináljuk és nagy körültekintéssel… ugyanis mind azt szeretnénk, hogy ez legyen az utolsó országos szintű lezárás, amit át kell élnünk.” – mondta a sajtótájékoztatón.

Egyéb friss fejlemények:

Lehetséges, hogy a szülőknek hetente kétszer kell majd otthon tesztelniük gyermekeiket gyorstesztek segítségével, az iskolába való visszatérés tervének részeként. Felröppent olyan hír is, mely szerint az arcmaszkokat kötelezővé tehetik a középiskolások számára a folyosókon és a tantermeken kívüli egyéb zárt helyiségekben.

A koronavírus-fertőzések szintjének „drasztikus csökkenését” jelezte egész Angliában, a londoni Imperial College legújabb tanulmánya. A Covid-19 esetek száma zuhan Londonban is, 25 városrészben legalább 40 százalékos esés volt tapasztalható alig egy hét leforgása alatt. Skócia első minisztere, Nicola Sturgeon szerint a hivatalos adatok egyértelműen azt mutatják, hogy az oltások csökkentik a koronavírus okozta halálesetek számát.

Ms. Whately utalt arra is, hogy a jövőben „irányítószám alapú lezárásokat” fognak bevezetni ha szükséges, hogy megakadályozzák a későbbiekben más járványok gyors elterjedését. Szerinte a miniszterek „a nyár folyamán már megtanulták a járványok lokális kezelését”.     Forrás

Megosztás