Boris Johnson 7 új Brexit törvény bejelentését tervezi 1

A brit miniszterelnök azt állítja, hogy hét új Brexit-törvényt fog bejelenteni, hogy felszámolja az „EU-tól megörökölt szükségtelen akadályokat”. A Brexit körüli újabb hercehurca során, évekkel azután, hogy az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, Boris Johnson most azt mondja, csökkenteni fogja a bürokráciát.

Boris Johnson 7 új Brexit törvény bejelentését tervezi 3

Az új törvényjavaslatokat, amelyeknek célja, hogy „beváltsák a Brexit során tett ígéreteket”, a tervek szerint a királynő beszédével együtt jelentik majd be – mondta Mr. Johnson a The Sunday Expressnek. Más jelentésekben pedig az áll, hogy állítólag többek közt meg akarják szüntetni a vitatott állati eredetű termékek behozatali tilalmát.

Lisa Nandy, a Munkáspárt azt mondja, arra számít, hogy az esemény gyakorlatilag semmit sem fog nyújtani a hétköznapi emberek számára. Boris Johnson azonban azt állítja, hogy a lépés lehetővé teszi majd, hogy Nagy-Britannia „modern, dinamikus és független országként boldoguljon” azáltal, hogy „megváltoztatja a régi EU-s szabályokat, amelyek nem működnek az Egyesült Királyság számára”.

„Szuperhetesnek hívom őket – és a családok és a vállalkozások javát szolgálják majd szerte az országban azzal, hogy megváltoztatják a régi uniós szabályokat, amelyek nem működnek az Egyesült Királyságban. Az adatküldés reformjától a génszerkesztésen át pénzügyi szolgáltatásokig ezek a törvényjavaslatok lehetővé teszik számunkra, hogy modern, dinamikus és független országként boldoguljunk, és ez a kormány már megkezdte a munkát ezen tervek megvalósításán.” – mondta a miniszterelnök.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy maga a királynő részt vesz-e ezen a hagyományos parlamenti rendezvényen, de ha nem, úgy Károly herceg fogja helyettesíteni. A konzervatív párt eközben komoly veszteségeket szenvedett el az önkormányzati választásokon a héten, és mindeközben a miniszterelnök próbál kilábalni a partygate botrányból is. A kormányt sokan azzal is vádolják, hogy semmit sem tesz az egekbe szökő számlák és a megélhetési költségek válságának kezelése érdekében.

A királynő beszédét, amely esemény kedden lesz a parlamentben, Johnson arra fogja használni, hogy megmutassa, kormánya az emberek aggályaira összpontosít. A miniszterelnök várhatóan bejelenti a kormány azon terveit is, amelyek a nehéz helyzetben levő városközpontok felélesztésére irányulnak. A tervek a királynő beszédének kulcsfontosságú részét képezik majd, miközben Johnson próbálja újra visszanyerni a szavazók bizalmát, 12 évvel a konzervatívok hatalomra kerülése után.

A landlordokat arra kötelezik majd, hogy a több mint egy éve üresen álló üzleteket a leendő bérlők rendelkezésére bocsátsák kötelező bérleti árverések keretében. A hatóságok nagyobb hatalmat kapnak arra is, hogy kötelező beszerzési megrendeléseket használjanak otthonteremtésre, helyreállítási programokra és az infrastruktúra fejlesztésére.

„Az ország főutcáit régóta csúfítják az elhagyatott üzletek, mert elhanyagolták őket és nem nyitnak újakat a helyükre. Ezt helyrehozzuk azzal, hogy a hatalmat visszaadjuk a helyi vezetők és a közösség kezébe, így városaink könnyebben megfiatalíthatók lesznek.” – magyarázta Mr. Johnson.

A British Retail Consortium legújabb statisztikái azt mutatják, hogy nagyjából minden hetedik üzlet üres az Egyesült Királyságban. A világjárvány igencsak megritkította őket, a magas bérleti díjak és az üzleti költségek tovább súlyosbítják a csökkenő keresletet, miközben a fogyasztók pedig egyre gyakrabban vásárolnak online.

A királynő beszéde várhatóan nem fogja tartalmazni a szőrme és a libamáj behozatalának betiltására irányuló terveket. Az Animals Abroad Bill várhatóan betiltja a vadásztrófeák kereskedelmét, valamint az állatokkal kegyetlen utazási élmények értékesítését és reklámozását.

A csomagban várható további intézkedések közé tartozik a Brexit-szabadságokról szóló törvényjavaslat, amely megkönnyíti majd a régi uniós törvények eltávolítását, valamint az emberi jogi törvény helyébe lépő új, Human Rights Act.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után