16,000 ember munkahelyét menti meg a Morrisons Angliában egyetlen „huszárvágással” 1

A McColl’s nevű nagyvállalat munkahelyeinek ezrei maradnak meg végül, miután a Morrisons ma állítólag megnyerte a csatát a cég átvételéért.

16,000 ember munkahelyét menti meg a Morrisons Angliában egyetlen „huszárvágással” 3

A kiskereskedő csődöt jelentett pénteken, ami erősen megkérdőjelezte 1100 üzletének és vele együtt 16 000 alkalmazottjának a jövőjét. McColl’s korábban már figyelmeztetett hogy „egyre valószínűbb”, hogy le kell húzniuk a rolót. A Morrisons viszont most megnyerte a versenyt, hogy átvegye a lánc irányítását.

Az EG nevű többek közt benzinkutakat üzemeltető cég – amelynek tulajdonosai az Asda szupermarket-óriást is vezetik – szintén a McColl’s megmentési akció lehetséges favoritjai közé tartozott. A Sky News arról számolt be, hogy a mai megállapodás tulajdonképpen azt jelenti, hogy a Morrisons megvásárolhatja a McColl’s-t, amint az hivatalosan fizetésképtelenségi eljárást indít.

A McColl’s részvényei korábban már nagyot zuhantak, miután a múlt hónapban arról számoltak be, hogy a hitelezőkkel és bankokkal folytatott tárgyalások eredménytelenek voltak és valószínűleg a részvényesek nem kapnak egy fityinget se a végén.

A csoport több mint 1100 kisboltot üzemeltet Angliában, Skóciában és Walesben. Minden héten vásárlók millióit szolgálják ki üzleteikben, és a céget még 1901-ben alapították Glasgow-ban. Hivatalos bejelentés egyébként még nem történt, de úgy tudni, Morrisons biztosította a nyertes ajánlatot.

A Morrisons a McColl’s fő nagykereskedelmi szállítója. Szintén kapcsolatot létesített a lánccal azért, hogy több száz McColl’s üzletet Morrisons Daily kisboltokká alakítson át. Már több mint 200 ilyen működik országszerte, és ezek állítólag elég jól teljesítenek.

A múlt héten azonban kiderült, hogy az üzletlánc egészen nagy bajban van, és közel áll az összeomláshoz. Ez egy licitháborúhoz vezetett ami a hétvégén le is zajlott. A Morrisons és az EG Group is vasárnap nyújtotta be végleges ajánlatát a cég átvételére.

A nyertes ajánlat megszerzésének kulcsa a McColl’s bankjainak körülbelül 170 millió font visszafizetésére való hajlandóság, valamint a társaság 2000 tagot számláló nyugdíjrendszeréért való felelősségvállalás volt.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után