Bombát találtak az egyik rendőr autója alatt az Egyesült Királyságban: éleződik a helyzet a Brexit miatt 1

Robbanószerkezetet találtak egy rendőr autója alatt Észak-Írországban. Úgy tudni, hogy a rendőrtisztnek szerencsére nem esett baja az incidens során, amelyről az a hír járja, hogy egy farm közelében, Dungiven mellett, Londonderry megyében történt.

Bombát találtak az egyik rendőr autója alatt az Egyesült Királyságban: éleződik a helyzet a Brexit miatt 3

A Belfast Telegraphnak adott nyilatkozatában Mark McEwan, a PSNI bűnügyi műveleti osztályának vezetője megerősítette, hogy a szóban forgó eszköz „egy működőképes robbanószerkezet volt”, és rendőrség vizsgálatot indított az ügy kapcsán.

„Ezt az esetet egy olyan munkatársunk elleni támadásként kezeljük, aki részmunkaidős rendőrként is szolgálja közösségét.” – mondta nyilatkozatában Mark McEwan.

Arlene Foster, Észak-Írország első minisztere elítélte a támadási kísérletet, és a következőket mondta az eset kapcsán: „Beszéltem azzal a rendőrrel, akit a terroristák célba vettek tegnap este Londonderry megyében. Szerettem volna elmondani, hogy támogatjuk őt és teljesen elítéljük azokat, akik megpróbáltak ártani neki és a családjának. Vakmerő és hiábavaló cselekedet. Tiszteljük ugyanakkor a rendőrnő bátorságát és a közösségünknek nyújtott hosszú szolgálatát.”

Bombát találtak az egyik rendőr autója alatt az Egyesült Királyságban: éleződik a helyzet a Brexit miatt 4

„Mindig is lesznek politikai ellentétek, és nézeteltérések, de Észak-Írországnak tovább kell haladnia előre. Nem hagyhatjuk, hogy bombák és töltények meghátrálásra kényszerítsenek bennünket.” – tette hozzá.

Michelle O’Neill első miniszter helyettes „elítélendőnek” minősítette a rendőrtiszt ellen elkövetett „gyilkossági kísérletet”. Azt mondta: „A támadásban részt vevők nem fognak elérni semmit a regresszív és mérgező próbálkozásaikkal. Minden politikusnak össze kell fognia az ilyen meggondolatlan cselekedetek ellen. Tovább kell dolgoznunk a béke eléréséért a gyermekeink érdekében.”

A Ballyquin Road egy része le van zárva, mivel a rendőrök jelenleg átvizsgálják a helyszínt. Az arra járóknak azt javasolták, kerüljék el a környéket. Az egyre jobban eldurvuló észak-írországi helyzetről és hogy ez az egész hogyan kapcsolódik a Brexithez, egy korábbi cikkünkben, itt találsz bővebb infót.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után