A brit miniszterelnök legutóbbi nyilatkozata a járvány, és az ütemterv kapcsán 1

Az olyan tabletták, amiket otthon is tárolhatunk és bármikor bevehetünk, hogy elkerüljük a koronavírus súlyosabb lefolyású változatát, akár már idén ősztől elérhetővé válnak majd, nyilatkozta nemrégiben Boris Johnson, aki egyúttal arra is figyelmeztetett, hogy a járvány harmadik hulláma Nagy-Britanniát is elérheti.

A brit miniszterelnök legutóbbi nyilatkozata a járvány, és az ütemterv kapcsán 2

A miniszterelnök emellett bejelentette egy „vírusellenes munkacsoport” létrehozását is, amelynek feladata a betegség korai stádiumában levők kezelésének kidolgozása. A Downing Street-i sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy az Egyesült Királyság „oltási programja megmutatta, hogy az Egyesült Királyság mit érhet el, ha a legfényesebb elméink összefognak”.

Mr. Johnson ugyanakkor elismerte, hogy a tengerentúlon az esetek száma sok helyen igen gyorsan emelkedik és, hogy a tudósok is arra figyelmeztetnek, hogy annak ellenére, hogy az oltási program kiváló ütemben halad, idén jó esély van rá, hogy egy harmadik hullám is eléri az országot. Indiában például 295 ezernél is több új koronavírusos megbetegedést regisztráltak, és az elmúlt egy nap leforgása alatt a halálos áldozatok száma is 2000 fő fölé emelkedett.

Sokan aggódnak amiatt is, hogy az antitestek csak viszonylag rövid ideig nyújtanak védettséget, vagyis az immunitás azok számára, akik már korábban megfertõzõdtek és átestek a betegségen, csak átmeneti. Emellett a rendelkezésre álló oltások egyike sem 100% -ban hatékony, vagyis néhány beoltott ember még így is meg fog fertőződni és a betegség súlyosabb lefolyású változatával szembesülhet. Ettől függetlenül természetesen a lakosság széles körben történő beoltása drámaian csökkentheti egy esetleges harmadik hullám súlyosságát.

Ugyanakkor a miniszterelnök azt is hozzátette, hogy egyelőre nem lát semmi olyan okot, ami miatt az Egyesült Királyságnak “el kéne térnie” a nyitási ütemtervétől, és hogy “meg kell tanulnunk együtt élni a betegséggel, ahogy már más betegségekkel is együtt élünk”.

„Ha szétnézünk a világ más országaiban, sajnos azt tapasztaljuk, hogy sok helyen az esetek száma rekord értékeket ér el, épp ezért nem hitegethetjük magunkat azzal, hogy a koronavírus járványnak vége. Egyelőre azonban nem látok semmi olyat az adatokban, ami arra adna okot, hogy bármilyen módon el kelljen térnünk az eredetileg kitűzött ütemtervtől.”

„De a tudományos szakértők többsége ebben az országban továbbra is szilárdan azon a véleményen van, hogy az idei év folyamán valamikor újabb Covid-hullám következik majd. Tehát éppen ezért amennyire csak lehetséges, meg kell tanulnunk együtt élni ezzel a betegséggel, ahogyan tesszük azt más betegségekkel is.” – magyarázta a miniszterelnök a legutóbbi sajtótájékoztatón.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után