általános alapjövedelem Angliában

Hull városa lehet az első település Nagy-Britannia területén, ahol bevezetik az UBI-t (universal basic income), ami egy általános jövedelem mindenki számára, függetlenül attól, hogy dolgozik-e vagy sem. A helyi önkormányzat egyhangúlag támogatta a javaslatot, így a helyi politikusok továbbították azt csütörtökön és a tervek szerint a kormánytól kérelmezni fogják az UBI bevezetését egy úgynevezett próbaidőszakra.

Mr. Drake-Davis, helyi politikus a hét elején elmondta a Yorkshire Post-nak, hogy az UBI bevezetése jó eséllyel „megkönnyíti az emberek maximális kreatív és gazdasági potenciáljának elérését”.

általános alapjövedelem Angliában

“Olyan világban élünk, ahol nagy a munkahelyünkkel kapcsolatos bizonytalanság és egyre több ember van Hull-ban és az Egyesült Királyság többi részén, aki elkeseredetten és reménytelenül küzd, hogy jobb jövőt teremtsen magának és családjának” – mondta a képviselő.

„Ehelyett az emberek csak arra koncentrálnak, hogy egyik hónapról a másikra túléljék. Sürgősen meg kell változtatni ezt a rendszert. ”

Matt Jukes, a Hull Városi önkormányzat vezetője levelet fog írni Sajid Javid brit pénzügyminiszternek, amiben arra kéri majd fel, hogy adja meg a zöld utat az UBI bevezetésére, illetve először csak az ideiglenes kipróbálására.

Az UBI, vagyis a független általános jövedelem bevezetése azt jelentené, hogy minden felnőtt heti durván 50 és 100 font közötti összeget kapna, akár dolgozik akár nem. Azok számára, akik rokkantsági ellátást kapnak, szintén járna azon felül az UBI, míg a nyugdíjasok magasabb összeget kapnának, a gyermekek pedig egy kisebb összegre lennének jogosultak.

Az általános alapjövedelem már néhány országban megmérettetett és eltérő szintű sikereket lehetett tapasztalni Finnországban, az Egyesült Államokban és Kenyában. Az Egyesült Királyság északi részén fekvő városok, köztük Sheffield is érdeklődést mutatott a rendszer bevezetése iránt, a tavalyi év során. Egy korábbi felmérés szerint, amit az Independent végzett, nagyjából a lakosság 40%-a támogatná egy ilyen rendszer bevezetését Nagy-Britanniában. Szerinted milyen lenne, ha Angliában bevezetésre kerülne az általános alapjövedelem?   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után