A pont-alapú bevándorlási rendszer „2020 végéig bevezetésre kerül” Nagy-Britanniában 1

Priti Patel a hírek szerint készen áll a bevándorlási szabályok megváltoztatására a Brexit végrehajtását követően. Az előrejelzések szerint egy pontalapú bevándorlási rendszer már két évvel korábban is bevezetésre kerülhet, mint azt eredetileg tervezték.

Priti Patel belügyminiszter állítólag arról akarja meggyőzni a képviselőtársait, hogy Nagy-Britanniának az év végéig be kell vezetnie egy ausztrál stílusú rendszert. „Komoly változtatásokat kell bevezetnünk, és a Nagy-Britanniában tevékenykedő cégeknek fel kell készülniük rá, hogy a képzetlen munkaerő korlátlan számú bevándorlása az országba még idén véget fog érni.” – nyilatkozta egy kormánypárti forrás a Daily Expressnek.

A pont-alapú bevándorlási rendszer „2020 végéig bevezetésre kerül” Nagy-Britanniában 2

A világ minden tájáról származó tehetséges és képzett munkavállalók érkeznek az Egyesült Királyságba munkavállalás céljából, de látnunk kell azt is, hogy ugyanakkor csökkennie kell az Egyesült Királyságba bejövő képzetlen munkavállalók számának, és ezért ennek muszáj véget vetnünk.

„Változások jönnek és ezzel együtt rendszerünk igazságosabbá és egyenlőbbé válik barátaink és partnereink számára világszerte. Az embereket azonos és egyenlő módon fogjuk kezelni, bárhonnan is jönnek. Azzal, hogy az embereket helyezzük előtérbe, nem pedig az útlevelüket, a legjobban képzett munkavállalókat fogjuk bevonzani, érkezzenek a világnak bármelyik pontjáról.” – nyilatkozta nemrégiben egyik beszédében Boris Johnson, miniszterelnök.

A pont-alapú bevándorlási rendszer „2020 végéig bevezetésre kerül” Nagy-Britanniában 3

A Theresa May miniszterelnöksége alatt lefektetett tervek szerint a Brexit után lett volna egy több éves átállási időszak, ami alatt továbbra is az EUs szabályok szerint működött volna a bevándorlási rendszer. Egy ilyen drasztikus váltás azonban komolyan érintheti a Nagy-Britanniában levő vállalatok túlnyomó többségét, ugyanis egy ilyen komoly változáshoz való igazodás a cégeknek nem megy egyik hónapról a másikra, sokkal inkább évekbe telik nekik.

„Ez a javaslat borzasztó és nagyon káros hatással lesz mindenre, az NHS-től a többi közszolgáltatásig és a magánszektor egyes kulcsfontosságú iparágaiig.” – nyilatkozta az egyik ellenzéki képviselő.

„Az üzleti élet és a gazdaság számára az ilyen drasztikus változások a bevándorlási szabályokban teljesen haszontalanok és felfoghatatlanok. Már maga a gondolat, hogy a Belügyminisztérium végrehajthatja a változásokat a megadott idő alatt, is egy vicc.”

Az ausztrál stílusú bevándorlási rendszer egyébként egy általános képességeket és képzettségeket figyelembe vevő program. A vízumért jelentkező polgárok olyan gazdasági szempontból számító képességekre kapnak pontokat mint a tanulmányi eredmények, végzettség, nyelvi készség vagy a szakmai tapasztalat. Nem lenne ez másként Nagy-Britanniában sem. A jelentkezőknek ki kéne választaniuk egy munkakört, majd a megadott szempontok alapján egy minimum pontszámot kellene elérni…   Angliai magyarként te örülnél ha ez a rendszer bevezetésre kerül?   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után