Bekeményít a Ryanair: tiltólistára rakja azokat, akik a Covid alatt visszatérítést kaptak, ha nem adják vissza 1

A Ryanair nem engedi felszállni a járataira azokat az utasokat, akik a járvány idején jogtalanul kaptak pénzvisszatérítést a Covid miatt a légitársaságtól, hacsak vissza nem fizetik az összeget.

Bekeményít a Ryanair: tiltólistára rakja azokat, akik a Covid alatt visszatérítést kaptak, ha nem adják vissza 3

Tehát, Hacsak a szóban forgó utasok vissza nem adják a “visszatérítésüket” a Covid-19 miatt elszalasztott repülőútjaikért, akkor a Ryanair nem fogja megengedni nekik, hogy a fapados légitársasággal utazzanak. Ezt a húzást egyébként a pénzügyi szakértők közül rengetegen „felháborítónak” minősítették.

A Martin Lewis által elvégzett egyik vizsgálata során kiderült, hogy néhány nyaralót 400 és 630 font közötti pénzösszegek visszafizetésére köteleztek, ez volt ugyanis a feltétele annak, hogy felszállhassanak egy új járatra.

A honlap többek közt három olyan utassal is beszélt, akik azt mondták, hogy tavaly nyárra foglaltak repülőjegyet, de úgy döntöttek, hogy nem utaznak el, mivel a kormány ellenezte a nem létfontosságú repülőutakat abban az időszakban. A lezárások alatt az ír légitársaság ugyanakkor számos járatát továbbra is üzemeltette, annak ellenére, hogy a legtöbb helyre az utazást betiltották.

Bekeményít a Ryanair: tiltólistára rakja azokat, akik a Covid alatt visszatérítést kaptak, ha nem adják vissza 4

Az utazók közül sokan ezt követően visszatérítést kértek a Ryanair -től, de ezt nem kapták meg, így sokan sikeresen kértek visszatérítést hitelkártya társaságuktól a „visszaterhelési” eljáráson keresztül. Bizonyos hitelkártya társaságok – például az American Express, a Mastercard és a Visa – ügyfelei a visszaterheléssel visszaszerezhetik a bankkártyájukon már kifizetett de vitatott kifizetéseket.

Ezt az eljárást általában akkor alkalmazzák, amikor egy vállalat megtagadja a pénzvisszatérítést.

Az egyik dühös utas a közösségi oldalán indított lejárató kampányt, a fapados légitársaságot „zsarolással” vádolva, azonban a Ryanair megvédte a döntést, mondván, hogy jogában áll megakadályozni, hogy az utasok felszálljanak a járataikra, ha tartoznak a cégnek.

„Ezek az intézkedések nem érintik azt a sok millió Ryanair-ügyfelet, akiknek a járatait törölték a Covid-19 járvány idején, és akik közvetlenül a Ryanairnél folyamodtak visszatérítésért, amelyet közvetlenül a Ryanairtől meg is kaptak. Alig néhány olyan utas volt csak – kevesebb, mint 1000 – akik a Ryanair olyan járatára vettek jegyet, amelyek menetrend szerint közlekedtek a Covid-19 idején, de úgy döntöttek, hogy nem utaznak, majd hitelkártyájukon keresztül jogellenesen visszakérték a jegy árát. Ennek a néhány utasnak rendeznie kell a fennálló tartozását, ha újra a Ryanairrel szeretnének repülni.” – nyilatkozta a légitársaság egyik szóvivője a téma kapcsán.

Alig egy hét telt csak el azóta, hogy a Competition and Markets Authority leállította annak vizsgálatát, hogy a British Airways és a Ryanair megszegték-e a törvényt azzal, hogy nem adtak pénzvisszatérítést azoknak az ügyfeleknek, akik a brit kormány által bevezetett korlátozások miatt nem szállhattak fel járataikra.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után