Újabb kínos infók szivárogtak ki a Brexit és Boris Johnson kapcsán 1

A Downing Street mindig is azt tervezte, hogy a Brexit megállapodás egyes részeit nem fogja elfogadni, és Boris Johnsonnak halvány fogalma sem volt arról, hogy a megállapodás pontosan mit is takart, vagy hogy mennyire komolyan érinti majd az ország gazdaságát, nyilatkozta a miniszterelnök volt jobbkeze Dominic Cummings, miközben a brit kormány megint azon ügyködik, hogy rávegye az EU-t a szerződés módosítására.

Újabb kínos infók szivárogtak ki a Brexit és Boris Johnson kapcsán 3

Az észak-írországi protokoll hónapok óta tartó problémái miatt Lord Frost jelenlegi Brexit -miniszter már azzal fenyegetőzik az EU-nak, hogy nemes egyszerűséggel felfüggeszti az egész mechanizmus működését, amelyet alig két éve írtak alá a Brexit -megállapodás részeként, hacsak az EU nem vállalja be, hogy felbontja és módosítja azt.

Mondván, hogy „ mi mindig jóhiszeműen írjuk alá a szerződéseket és szándékunkban áll azokat betartani”, Lord Frost kedden azt nyilatkozta, hogy „óriási hiba” lenne Brüsszel részéről, ha nem tárgyalná újra a Nagy-Britannia és Észak-Írország közötti kereskedelmet szabályozó egyezmény bizonyos részleteit. De ezt azonnal meg is cáfolta a miniszterelnök volt fő politikai segédje és tanácsadója, aki azt állítja, hogy Mr. Johnson mindig is azt tervezte, hogy bizonyos részeit sose fogja elfogadni a megállapodásnak.

Leo Varadkar, Írország volt miniszterelnöke „nagyon riasztónak” minősítette Cummings megjegyzéseit, és figyelmeztette a politikai vezetőket, hogy ne kössenek semmilyen megállapodást az Egyesült Királyság kormányával, amíg nem „biztosak abban, hogy be is tartják ígéreteiket”.

Ahogy a helyzet egyre éleződött a britek és az EU közt a Brexit megállapodás körül, kedden Mr. Cummings a következő kommenteket fűzte a helyzethez. „az elmúlt évszázad legsúlyosabb alkotmányos válságának kellős közepén vettük át az irányítást” és „teljesen elb**tuk a tárgyalási pozíciónkat”, miközben „mindenki Brexitet akart, aminek igazából csak a neve hangzott jól”.

Miközben az Egyesült Királyság épp új globális partnerségek kialakítására törekszik, Cummings azt nyilatkozta, hogy a nemzetközi jogot az országok „minden héten megszegik”. Cummings az ügyvédeket „bérelt segédeknek, nem pedig a szakembereknek” titulálta, és elmondta, hogy bár az országoknak általában ragaszkodniuk kellene a szerződésekhez, „természetesen” néha meg kell szegni azokat, „ugyanúgy, mint teszi azt az EU, az Egyesült Államok, Kína és szinte minden más állam manapság”.

Szerinte az állításai nem azt jelentik, hogy a miniszterelnök hazudott volna a 2019 -es választásokon, amikor többször is azt nyilatkozta, hogy „nem lesz határ az Ír -tengeren”. Egyszerűen csak Boris Johnson úrnak „soha nem volt halvány fogalma sem, hogy pontosan mit jelent az általa aláírt megállapodás”, és egészen az utolsó pillanatig nem értette meg azt sem, mit is jelent a vámunióból való kilépés valójában.

A The Guardian értesülése szerint egyébként az EU arra készül, hogy jelentősen csökkenti az Észak -Írországba belépő brit áruk határellenőrzését a politikai patthelyzet megtörése érdekében.

„Ezek a megjegyzések nagyon riasztóak, mert ez azt jelzi, hogy ez egy olyan kormány, ami rosszhiszeműen cselekedett, és ezt az üzenetet világszerte mindenkinek hallania kell. Ha a brit kormány nem tiszteli a megállapodásait, akkor nem tartja be az aláírt szerződéseket sem, amelyeket pedig mindenkinek be kellene.” – nyilatkozta a téma kapcsán Leo Varadkar.

„Nemzetközi diplomácia volt és egy olyan szituációban voltunk, ahol egysek épp le akarták nyisszantani a golyóinkat. Hát persze, hogy nem volt „jóhiszeműség”. ” – vágott vissza később a kommentekre Mr. Cummings…          Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után