Bármiféle végkielégítés, vagy anyagi támogatás nélkül fogják kirúgni az összes oltatlan egészségügyi dolgozót Angliában 1

Egy hivatalos dokumentumból nem olyan rég kiderült, hogy Angliában azokat az egészségügyi dolgozókat, akik nem adatják be a Covid-oltást, és emiatt kerülnek majd elbocsátásra, amikor a Covid vakcina számukra kötelezővé válik, mindenféle végkielégítés vagy anyagi segítség nélkül tervezik kirúgni. Ez egy újabb pofon az oltatlanoknak, és egy újabb fordulat, ami valószínűleg sok embert felháborít majd.

Bármiféle végkielégítés, vagy anyagi támogatás nélkül fogják kirúgni az összes oltatlan egészségügyi dolgozót Angliában 3

Alig pár napja volt hír, hogy egyre több nagy cég vonja meg vagy csökkenti a táppénzt azon alkalmazottai számára, akik nincsenek teljesen beoltva, erre most ez is… A frontvonalban dolgozó egészségügyi alkalmazottaknak április 1-ig teljesen be kell oltatniuk magukat a Covid-19 ellen, vagyis legkésőbb február 3-án meg kell kapniuk az első oltást.

Az egészségügyi munkaadókat arról tájékoztatták, hogy február 4-től elkezdve, megbeszélésre kell behívni mindazon alkalmazottakat akik nincsenek beoltva, és közölni kell velük, hogy ennek a várható következménye az elbocsátás lesz. A tegnap közzétett útmutató szerint az oltás ugyanis a munkavégzés feltétele lesz.

A 24 oldalas dokumentumban ez áll: „Fontos megjegyezni, hogy ez nem a munkahely megszűnése. A szabályozás keretében nem következik be a munkavégzés meghatározott mértékű csökkentése vagy beszüntetése. A munkaadók nem törődnek majd azzal, hogy „megfelelő alternatív foglalkoztatást” találjanak az érintett dolgozóknak, és ez a folyamat nem eredményez majd elbocsátási jogosultságokat, beleértve a törvényes vagy szerződéses kifizetéseket sem. A munkavállalók átcsoportosítását vagy elbocsátását a szabályozás bevezetése és az egyén oltatlanságra vonatkozó döntése határozza majd meg.”

Az iránymutatás szerint a munkaadóknak részt kell venniük és együtt kell dolgozniuk szakszervezeteik vagy a személyzeti oldal képviselőivel a meghozott formális intézkedések tekintetében „az átcsoportosítási folyamatokkal és a személyzet VCOD miatti esetleges elbocsátásával kapcsolatban”.

A dokumentum szerint meg kell vizsgálni a nem oltott alkalmazottak számára potenciálisan elérhető alternatív lehetőségeket is – például jelenlegi szerepkörük esetleges módosítását, a feladatok korlátozását vagy az átcsoportosítási lehetőségeket. Február 4-től azonban megkezdődhetnek a munkavállaló elbocsátását eredményező hivatalos megbeszélések, amelyek akár személyesen, akár virtuálisan is megtarthatók.

Az NHS nemzeti orvosigazgatója, Stephen Powis professzor elmondta, hogy az egészségügyi szolgálat „mindig is egyértelműen fogalmazott abban a tekintetben, hogy az életmentő Covid-oltás a legjobb védelem a vírus ellen”. Hozzátette emellett, hogy az NHS-szervezetek alkalmazottai közül tízből kilencen amúgy már átestek a második oltáson is, és a munkaadók továbbra is támogatják és ösztönzik a munkavállalókat, hogy éljenek az ajánlattal, mielőtt az új szabályok hatályba lépnének.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után