Nagyon fontos jogszabály változások jönnek a Nagy-Britanniában dolgozók számára 1

A Nagy-Britanniában dolgozók új jogokat kapnak, amik védelmezik őket, az utóbbi idők legnagyobb és legátfogóbb munkahelyi jogszabály változtatásának köszönhetően, amit a kormány nem rég jelentett be.

Több tucat változtatás fog érvénybe lépni a közeljövőben,amiről a miniszterek úgy beszélnek, mint a mostani generáció legnagyobb változtatásai, ami az alkalmazottak jogait illeti. A változtatások egy részeként, az ügynökségeken (agency) keresztül dolgozók hamarosan ugyanannyi fizetést kell, hogy kapjanak, mint az állandóra felvett alkalmazottak. Ezzel párhuzamosan minden alkalmazottnak jogában áll és lehetősége lesz majd kikérni egy dokumentumot a munkáltatótól, ami részletesen össze kell hogy foglalja a jogait, és ehhez már az első munkanaptól kezdve mindenki hozzáférhet majd.

Nagyon fontos jogszabály változások jönnek a Nagy-Britanniában dolgozók számára 3

Aztán lesznek olyan törvénymódosítások is, amelyeknek köszönhetően biztosítva lesz a szezonális munkákat végzők számára is, hogy jogosultak legyenek és megkapják a fizetett szabadság utáni extra összeget is.Ezzel párhuzamosan a munkáltatók irányába pedig szigorodni fognak a szabályok,és az alkalmazottak jogaival való visszaélés miatt az eddigieknél súlyosabb büntetésekre számíthatnak majd.

Az olyan főnökök ellen, akikről kiderül, hogy szándékosan és ok nélkül rosszindulatúak, vagy ellenségesek az alkalmazottaikkal, a kiszabható büntetés a négyszeresére fog emelkedni, vagyis £5,000-ról £20,000-ra. Egy korábbi cikkünkben pedig itt elolvashatod, hogy milyen jogaid vannak, amikor eljössz a munkahelyedről.

A változtatásokat egyébként a vállalkozásokért felelős miniszter, Greg Clark jelentette be, egy a modern kori munkával kapcsolatos tanulmány kiértékelését követően. A miniszterek bejelentése alapján a javasolt 53 módosításból 51 kerül elfogadásra, ami az elmúlt 20 év legnagyobb változtatását jelenti, és kihatással lesz szinte minden Nagy-Britanniában dolgozó emberre, egyen az munkaadó vagy alkalmazott.

A javaslatok közt egyébként volt olyan is, ami megosztja a véleményeket, mint például az, hogy a nulla órás szerződéseket nem szabad eltörölni. Erről például a munkáspárt nyíltan kijelentette már korábban, hogy amennyiben ők lennének hatalmon, ezek megszűnnének. A szakszervezetek szerint amúgy mindent egybevetve, bár sok fontos változtatás lesz, még így is kevés ahhoz, hogy a hatalom a munkáltatóktól a dolgozók kezébe kerüljön.

„A munka világa nagy változásokat él meg, ami azt is jelenti, hogy új lehetőségek keletkeznek az innovatív cégek számára, és új vállalati modellek kerülnek majd előtérbe, amik új munkahelyeket fognak teremteni, és felpezsdítik a gazdaságunkat.”

„Az új lehetőségek új kihívásokat is szülnek és a kormány emiatt is kérte fel Matthew Taylort hogy végezze el ezt az átfogó kiértékelést, hogy Nagy-Britannia továbbra is a világ élmezőnyében maradhasson, ami az innovatív vállalatok támogatását illeti, de ugyanakkor biztosítson a dolgozók számára minden jogot,ami nekik jár.”

A változások többek közt nagyban hozzá fognak járulni ahhoz, hogy az alkalmazottak minden körülmények közt hiánytalanul ki legyenek fizetve, illetve abba az irányba mozgatják a fogaskerekeket, hogy létrejöjjön egy egységes szervezet, ami a rengeteg sebezhető alkalmazottat fogja védelmezni.           Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után