Az új brit miniszterelnök a hírek szerint hajlandó lesz kivetni a rendkívüli adót, amely hatalmas segítség lehet Nagy-Britannia gazdasága és lakossága számára 1

Rishi Sunak, az új brit miniszterelnök komolyan fontolgatja, hogy kiterjeszti az energiavállalatokra kivetett rendkívüli adót, hogy ezzel segítsen betömni az ország pénzügyeiben kialakult több milliárd fontos lyukat.

Az új brit miniszterelnök a hírek szerint hajlandó lesz kivetni a rendkívüli adót, amely hatalmas segítség lehet Nagy-Britannia gazdasága és lakossága számára 3

Klímaügyi aktivisták és ellenzéki képviselők is sürgetik az új miniszterelnököt, hogy menjen messzebbre ami a rendkívüli adót illeti, mivel az olaj- és gázipari óriáscégek nyeresége továbbra is szárnyal. A Telegraph jelentése szerint ő és Jeremy Hunt az extra adó kiterjesztését fontolgatják, amely értelmében azt potenciálisan növelnék vagy kiterjesztenék a megújuló energiatermelőkre is. Az így befolyt összeget a kormány forgathatná a gazdaság felpörgetésébe, a közszolgáltatások, az egészségügy támogatására, és a nehéz helyzetben lévő családok megsegítésére a megélhetési válság közepette.

A Downing Street kijelentette, hogy a miniszterelnök november 17-i őszi költségvetésében semmi sem elképzelhetetlen, mindent megtesznek a cél elérése érdekében. Mindeközben nem rég kiderült, hogy a Shell elkerülte az illeték megfizetését annak ellenére, hogy az energiaárak emelkedése miatt megduplázódott a nyeresége. A brit multinacionális cég a szeptember végével záruló három hónapban 8,2 milliárd fontot kaszált, ami kétszerese a tavalyi év azonos időszakában elkönyvelt profitnak.

Az év elején közel 10 milliárd font értékű profitot realizáló vállalat a valaha volt legjövedelmezőbb éve előtt áll. Ám ennek ellenére a Shell a beruházások nagyságrendje miatt nem számít arra, hogy be kelljen fizetnie a rendkívüli adót, amelyet a miniszterelnök, még mint pénzügyminiszter az év elején vezetett be.

Ed Miliband, az éghajlatváltozás elleni küzdelem árnyékminisztere szerint a Shell nyeresége „további bizonyíték arra, hogy megfelelő rendkívüli adóra van szükségünk ahhoz, hogy az energiavállalatok kifizessék a rájuk eső részt”.

“Rishi Sunak jelenlegi tervei a Munkáspárt extra adójának halvány utánzatai, és az adófizetők több milliárd fontja kerülne vissza az olaj- és gázipari óriások zsebébe a nevetséges adókedvezmények révén” – mondta. „Ez mindent elmond arról, hogy kinek az oldalán áll ez a konzervatív kormány, akik megtagadják a Munkáspárt megfelelő rendkívüli adójának támogatását…”

Sunakot sokan kritizálták, miután úgy döntött, hogy kihagyja a Cop27-et (éghajlat-változási konferencia), a jövő havi költségvetés tervezésére hivatkozva, mint az egyik fő oka annak, hogy nem tud részt venni.

A Downing Street szóvivője szerint Mr. Sunak most a hazai kérdésekre összpontosít, beleértve az őszi költségvetés előkészítését, amelyet hétfőről november 17-re tettek át. Azt mondta, az Egyesült Királyság „teljes mértékben” képviselve lesz a rendezvényen, Alok Sharma és „más magas rangú miniszterek” által.

Eközben az új közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Sunak úr konzervatív vezetővé választására egyes szavazók pozitívan reagáltak. A YouGov új felmérése szerint a toryk 23%-kal a munkáspárt 51%-a ellenében valamelyest javítottak, négy százalékponttal jobban állnak mint egy héttel ezelőtt.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után