Egyre többen nem mennek dolgozni, és szégyellnek találkozni a munkatársaikkal és az ismerőseikkel Angliában, mert a válság miatt nincs pénzük tisztálkodási szerekre 1

Egy jótékonysági szervezet szerint az emberek egyre többen képtelenek megfizetni az alapvető higiéniai termékeket, ezért sokan túlságosan szégyellik magukat ahhoz, hogy bemenjenek dolgozni. Egy elemzés szerint 3,2 millió brit felnőttet érint az úgynevezett higiéniai szegénység – 12%-uk pedig azt reagálta, hogy emiatt kerüli a kollégáival való találkozást.

Egyre többen nem mennek dolgozni, és szégyellnek találkozni a munkatársaikkal és az ismerőseikkel Angliában, mert a válság miatt nincs pénzük tisztálkodási szerekre 3

Az hogy az alapvető ilyen jellegű cikkek, például szappan és dezodor vásárlásáért is meg kell szenvedni pusztító hatással van egyre több ember mindennapi életére. Egy jótékonysági szervezet vezérigazgatója, Ruth Brock szerint egy „rejtett válságról van szó”. “Sokkal elterjedtebb a probléma, mint gondoltuk, egyre növekszik, és aránytalanul sokkal rosszabb hatással van a legsebezhetőbbekre” – mondta.

A Hygiene Bank azon dolgozik, hogy élelmiszerbankokat, hajléktalanszállókat, iskolákat és más szervezeteket lásson el fogkrémekkel, samponokkal, szappannal, dezodorokkal és pelenkával. A jótékonysági szervezet 2018-ban indult, miután az alapító Lizzy Hall látta a Ken Loach által rendezett I, Daniel Blake című filmet, amely egy jelenetet tartalmaz, amelyben egy küszködő egyedülálló anyát kapnak rajta, amint ilyen jellegű cikkeket lop.

“Úgy gondolom, hogy ez nem jut ugyanúgy eszébe az embereknek, mint az üzemanyag- és az élelmiszerszegénység” – mondta Brock. “De az igazság az, hogy mire valaki odáig jut hogy nem kapcsolja be a fűtést, vagy egy élelmiszerbankba megy a nélkülözhetetlen élelmiszerekért, addigra már hetekkel korábban abbahagyta az alapvető higiéniai termékek vásárlását.”

A jótékonysági szervezet szerint egy közel 2200 ember bevonásával, a YouGov közvélemény-kutató céggel közösen végzett felmérés szerint a higiéniai szegénység által érintettek az összes brit felnőtt 6%-át teszik ki, az alacsonyabb jövedelmű háztartásoknál pedig ez az arány 13%-ra, a fogyatékkal élők esetében pedig 21%-ára emelkedik.

A higiéniai szegénységben élők nagy valószínűséggel nem vásárolnak olyan termékeket, mint borotválkozási termékek, mosószer, háztartási tisztítószerek és dezodor – derült ki a felmérésből. A válaszadók negyede nyilatkozott úgy, hogy vécépapír, szappan vagy tusfürdő nélkül maradt, míg tízből három érintett nő nem vásárol menstruációs termékeket sem.

Egy nő, akivel a jótékonysági szervezet együtt dolgozott, egy egyedülálló kétgyermekes anyuka, Elaine, leírta, hogy elkezdte felhígítani a termékeket, hogy hosszabb ideig tartsanak, és bizonyos módon köti fel a haját, hogy elrejtse azt a tényt, hogy gyakran hetekig nem mossa meg. Pattanásos lett a bőre is attól, hogy nem tudja rendesen megmosni az arcát, és úgy érzi, távolságot kell tartania az emberektől, mert fél, hogy büdös.

Egy másik személy azt mondta, hogy az önbizalmát annyira befolyásolta a szituáció, hogy képtelen volt tisztán tartani magát, hogy elkezdett kerülni mindenféle társadalmi érintkezést.

A kutatás megállapította, hogy a higiéniai szegénységben élők 62%-a, akiknek gyermekei vannak, nyilatkozott úgy, hogy választaniuk kellett aközött, hogy maguknak vagy gyermekeiknek vásárolnak meg bizonyos termékeket.

“Ez az oka annak, hogy egyes anyukák azt mondják nekünk, hogy szégyelljük elhagyni a házat, és hetekig nem találkoznak senkivel. Más Anyukák pedig azt mondják, hogy utolsók akarnak lenni a bölcsődében, amikor mennek a gyerekért. Mert túlságosan zavarban vannak és szégyellik magukat, és nem akarják, hogy mások meglássák őket.”

A jelentés adatai a 2021 októbere és 2022 februárja között, a megélhetési költségek közelmúltbeli megugrása előtt végzett felméréseken alapulnak, ami azt jelenti, hogy a leírt problémák mostanra valószínűleg még rosszabbak lettek. A Statisztikai Hivatal adatai szerint a samponok ára csak az elmúlt évben 8%-kal, míg a tusfürdőké átlag 11%-kal drágult. A fogkrém ára 6 százalékkal, a dezodoroké 5 százalékkal emelkedett.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után