Az összes maradék Covid utazási korlátozás megszűnhet Angliában MINDENKINEK, ráadásul napokon belül 1

A húsvéti ünnepek közeledtének okán már a napokban feloldhatják a fennmaradó Covid-utazási korlátozásokat, és most már nem csak az oltottak számára, derült ki egy szerdai jelentésből.

Az összes maradék Covid utazási korlátozás megszűnhet Angliában MINDENKINEK, ráadásul napokon belül 3

Állítólag a miniszterek már a”passenger locator form”-ok kitöltésére vonatkozó szabályt is el akarják törölni. A Daily Mail értesülése szerint a „Covid-O” (Covid Operations) kabinet minisztereinek jövő hétre tervezett bizottsági ülését követően várhatóak ezek a módosítások, amiket követően végre mindenki, legyen az oltott vagy oltatlan, akadályok és extra költségek nélkül utazhat majd Nagy-Britanniába.

A miniszterek tehát várhatóan rövidesen arról is döntenek, hogy megszüntetik az oltatlan utasok számára kötelező érkezés utáni pcr tesztet. A jelenlegi szabályok szerint ugyanis csak az oltott személyek léphetnek be az Egyesült Királyságba covid teszt elvégzése nélkül. Az utaskereső űrlapokat (passenger locator form) az utazást megelőző 72 órán belül ki kell töltenie az Egyesült Királyságba érkezőknek, bár Európa más országai, köztük Görögország vagy épp Belgium már ezt is eltörölték.

Az űrlapot kitöltőknek meg kell adniuk a címüket, a mobilszámukat, az útlevelük adatait és a repülőjáratuk adatait egyaránt. A múlt hónapban már eltörölték ugyan az oltatlanok számára a karanténkötelezettséget, de továbbra is kell csinálniuk egy indulás előtti gyorstesztet, és az érkezést követően legkésőbb a második napon pedig egy PCR-tesztet… még.

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary szerint ezeket a módosításokat „már réges rég be kellett volna vezetni”. Azt mondta a Mailnek: „Ez egy vicc. Már rég meg kellett volna szüntetni, mert teljesen lényegtelen. Senki nem gyűjti őket, és senki nem is ellenőrzi őket. Csak arra lettek kitalálva, hogy a politikusok úgy tehessenek, mintha tennének valamit az emberek védelme érdekében.”

Az ABTA Utazási Szövetség kijelentette: „Tekintettel arra, hogy a belföldi Covid-intézkedéseket is feloldották, úgy gondoljuk, hogy a Coviddal kapcsolatos minden korlátozást el kell törölni a nemzetközi utazásokra vonatkozóan is, hacsak nem szolgálnak valami egyértelmű közegészségügyi célt. Bár az [űrlap] közelmúltbeli egyszerűsítései valamelyest segítettek, az utasadatok gyűjtésére szolgáló rendszer sokkal összetettebb, mint sok más országban és ráadásul feleslegesen. Itt az ideje, hogy hagyjuk, hogy az emberek újra akadályok nélkül utazzanak.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után