Az ingatlantulajdonosok törlesztői akár 1000 Fonttal is emelkedhetnek Nagy-Britanniában 1

Rishi Sunak pénzügyminiszter arra figyelmeztetett mindenkit, hogy jelzáloghiteleik akár évi 1000 Fonttal is drágulhatnak a közeljövőben.

Az ingatlantulajdonosok törlesztői akár 1000 Fonttal is emelkedhetnek Nagy-Britanniában 3

Mr. Sunak tájékoztatta a minisztereket, hogy a kamatlábak 2.5%-os emelkedése várható – miközben a megélhetési válság továbbra is gyötri a briteket. Ennek fényében, akiknek nem rögzített kamatozású hiteleik vannak, még nagyobb törlesztőrészletekkel szembesülhetnek.

Egy 1%-os emelkedés egy átlagos jelzáloghitelen akár 700 Fontos emelkedést is jelenthet.

Mr. Sunak azonban továbbra is elutasítja, egy családi mentőcsomag létrehozását. Megismételte: “Az esetleges többletsegélyezés csak feltüzelné az infláció emelkedését – és a jövő generációi „a mi gyermekeink fizetnék meg ennek az árát.” A Mumsnetnek adott interjúban kifejtette: „Tisztában vagyok azzal, hogy a hitelek nem drágulhatnak tovább  annál, mint amennyit már drágultak. Ha a kormány egy olyan nehéz időszakban, mint a mostani, elkezdene nagy mértékben hitelezni – és már így is sokat hitelez – akkor az csak még jobban megemelné a kockázati kamatokat.”

„És ez viszont az emberekre helyezne még nagyobb nyomást, mert még jobban emelkednének a törlesztőrészletek.”

A pénzügyminiszter korábbi kijelentése, miszerint „butaság lenne” tovább segíteni a lakosságot az energiaárak kilövése miatt, továbbra is heves indulatokat szül. Kitartott véleménye mellett,  hogy az országnak meg kell várnia az energia ársapkájának tetőzését további 40 százalékkal, körülbelül 3000 Fontra. Megismételte, hogy szerinte a költekezést most alacsony szinten kell tartani – még akkor is ha emiatt népszerűtlen lesz.

Kijelentette viszont, hogy az energiaszolgáltatók profitját akár rendkívüli adóval is sújthatják majd, ha ők nem növelik az ellátásbiztonságot jelentő tartalékok volumenét. Azt mondta, ez az adókivetés olyasmi, amit szívesen látna – annak ellenére, hogy Boris Johnson miniszterelnök korábban kitartott az általános vállalkozási adóterhek mértéke mellett.

A Mumsnet interjújában kifejtette: „ Ha nem tapasztaljuk, ezt a fajta befektetést az energiaszektorban, ha a vállalatok nem invesztálnak az ellátásbiztonságba, akkor természetesen megfontoljuk a különadót.”

Mr. Sunakot – akinek felesége, Akshantana Murty vagyonosabb a Királynőnél – eközben heves kritikák érték mert fényűző életmódot folytat, míg a britek nagy része filléres gondokkal küzd. Ugyanis Észak-Yorkshire választókerületi 1.5 millió Fontos kúriájában új úszómedencét, teniszpályát és edzőtermet is építtet. És míg ő 13.000 Fontot költ csak arra, hogy a medence vize meleg legyen, addig millióknak kell dönteniük, hogy fűtsenek, vagy egyenek.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után