"Butaság lenne a kormány részéről most még több segítséget nyújtani a rászoruló családoknak" - a brit pénzügyminiszter és Boris Johnson legfrissebb nyilatkozata 1

A Britek majdnem kétharmada kénytelen csökkenteni kiadásait, hogy ellensúlyozza az elszálló árakat. Az inflációval együtt emelkedő árak miatt megnőtt a kölcsönök, hitelek felvétele és a megtakarítások felbontásának aránya egész Angliában. 10 emberből hat kénytelen megváltoztatni életstílusát és szokásait, a Which? felmérése  szerint ez durván 25 százalékkal több, mint alig egy éve. A felmérés eredményei miatt sürgetik a kancellárt, hogy csökkentse a családok adóterheit.

"Butaság lenne a kormány részéről most még több segítséget nyújtani a rászoruló családoknak" - a brit pénzügyminiszter és Boris Johnson legfrissebb nyilatkozata 3

A minisztérium üléséről kiszivárgott informácók alapján Kit Malthouse miniszter kérte Rishi Sunakot, hogy vágja vissza az adókat, mikor kiderült hogy az államkincstár adóbevétele elérte a rekordmagas 718 milliárd fontot.

Rishi Sunak válaszul annyit közölt: „Butaság lenne most a megszorult családok villanyszámláival foglalkozni,  dacára az áremelkedésnek.” Később a Mumsnetnek adott interjúban hozzátette: „Attól függően mi történik az árakkal természetesen közbeavatkozunk, ha szükséges. De butaság lett volna közbelépni múlt hónapban, és butaság lenne most. Meg kell várnunk, hogy mit hoz az ősz, és aszerint cselekedni.”

A Telegraph szerint a miniszterek állítólag fontolgatják az élelmiszerimportra kivetett vámok egyoldalú megszüntetésére vonatkozó terveket is, hogy megpróbálják leszorítani az árakat a boltokban. Az angliai háztartások könnyfakasztó mértékű energiaár- és díjemelkedéssel szembesültek az elmúlt hetekben.

A szélessávú mobil-, és a vízszolgáltatások és a helyi önkormányzati adók mértéke is emelkedik, miközben az infláció már most 7% körül mozog, ami 30 éve a legmagasabb, főleg úgy hogy a nemrég megnövekedett energiahordozó árak akár 700 fontos pluszterhet is jelenthetnek háztartásonként.

A Which? szerint általános pénzmegtakarítási intézkedéssé vált az Egyesült Királyságban olyan alapvető szükségletek mennyiségének csökkentése, mint az élelmiszerek, tanszerek és gyógyszerek.

"Butaság lenne a kormány részéről most még több segítséget nyújtani a rászoruló családoknak" - a brit pénzügyminiszter és Boris Johnson legfrissebb nyilatkozata 4

Az április 8 és 10 közötti több, mint kétezer fő részvételével készült közvélemény kutatás szerint tízből három ember már hozzányúlt félretett pénzéhez, hogy fedezze mindennapos kiadásait, és 7%-nak már el is kellett adnia valamilyen értéktárgyát.

Tízből egy angol a családjától vagy barátaitól kért kölcsön, 8%-uk pedig új hitelkártyát kért, vagy a meglévőn emeltetett hitelkeretet. A Which? szerint az alacsony jövedelműek közül (21,000 font/év alatt), kilencből egy ember nem tudta befizetni valamely számláját, a legutóbbi hónapban.

Legtöbben a villany és gázszámláikat nem fizették be, és a megkérdezettek 55%-a mondta, hogy ez már nem az első csekk, ami kimaradt.

Boris Johnson ragaszkodott ahhoz, hogy kormánya  mindent megtesz a családok terheinek enyhítéséért a jövő heti választások  küszöbén. A TalkTV-nek legutóbb azt nyilatkozta:

„Amit mi teszünk, az az , hogy biztosak legyünk abban, hogy mindent megtettünk, hogy enyhítsük a nyomást a családi kasszákon.” Többen javasolták egy új gyermeknevelési segély bevezetését, de a miniszterelnök nyugalomra intett. Azt mondta: „Az az igazság, hogy rengeteg esetben biztosítottunk adómentes gyermeknevelési segélyt, de még mindig nem vették igénybe elegen… Minden lehetőségre nyitottak vagyunk, hogy segíthessünk az embereken”

Majd hozzátette: “Szeretném, hogy mindenki tudja, nagyon sokan jogosultak az adómentes gyermeknevelési segélyre azok közül, akik még nem vették fel azt. Látni szeretnénk azt, hogy élnek ezzel a lehetőséggel, és egyre több és több gyermek kap jobb oktatást és segítséget az iskolákban. Ez egy fantasztikus lehetőség, és szeretnénk, hogy mindenki tudjon róla.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után