Az év eddigi legmelegebb napja jöhet Angliában ráadásul már most hétvégén 1

Az időjósok rossz hírekkel szolgálnak azok számára számára, akik valósággal imádnak egy nagy esernyő alatt grillezni, miközben az eső szétáztatja papucsukat. Úgy tűnik ugyanis, hogy a közelgő hosszú hétvége valóban kellemes időt hoz az Egyesült Királyság nagy részén, sok helyen 20 fok fölötti hőmérsékletekkel.

Az év eddigi legmelegebb napja jöhet Angliában ráadásul már most hétvégén 3

Még arra is van esély, hogy vasárnap lesz 2023 eddigi legmelegebb napja, amikor is a hőmérő higanyszála egészen 24 °C-ig emelkedhet majd egyes területeken. Ez pedig megdöntené az idei év jelenlegi 23,3 fokos rekordját, amelyet múlt vasárnap mértek a gyönyörű walesi tengerparti városban, Porthmadogban.

Valószínűleg ezen a hétvégén is Dél-Wales és Anglia lesz a fő haszonélvezője a melegebb időjárási körülményeknek, és az előrejelzések szerint a hőmérséklet sok helyen 20 fok fölé fog kúszni. Grahame Madge, a Met Office meteorológusa a következőket mondta:

„A körülmények kellemesek lesznek az Egyesült Királyság nagy részén az egész hosszú hétvégén. A jó és meleg időjárást hozó magasnyomású légtömeg a tervek szerint legalább a jövő hét közepéig még marad. Napról napra változhat a felhőzet mértéke, ami hatással lesz a helyi hőmérsékletre ugyan, de összességében nagyon kellemes időszakra számíthatunk. A hőmérséklet valószínűleg sok helyen a 20 fok fölé kúszik majd, de ahol nem, ott is annak közelében lesz.”

„De ha olyan ember vagy, aki jobban szereti a borús és enyhe időjárást, ne aggódj – nem mindenhol lesz napos és meleg idő. A következő napokban az Atlanti-óceán északi részén átlopózó hidegfront némi felhőzetet hoz, főleg Skócia északi részén.”

Az elkövetkező napokban nem valószínű, hogy eső okoz majd gondot az Egyesült Királyságban. Steven Keates, a Met Office helyettes előrejelzője szerint a száraz, ragyogó időjárás valószínűleg a legtöbb területen folytatódik a jövő héten.

„A magas nyomású légtömeg jelenlegi helyzete azt jelenti, hogy az Egyesült Királyság felett nyugati irányú légáramlást fogunk látni, ami hűvösebb, mintha délről jövő légtömegek érkeznének az országba olyan területek felől, mint Spanyolország vagy Afrika. Ezért a következő pár napban még nem valószínű, hogy kánikula vagy ahhoz hasonló időjárási körülmények lesznek, de a hőmérséklet továbbra is meleg lesz, sok helyen 20 fok fölé fog emelkedni a hőmérő higanyszála, különösen Wales délnyugati és déli részén.” – nyilatkozta Paul Gundersen, a Met Office meteorológusa.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után