Az első képek az angliai robbantóról nemsokkal a merénylet előtt 1

Vérfagyasztó biztonsági kamerás képek kerültek elő a manchesteri robbantás éjszakájáról a támadóról, Salman Abediről. A képeken látszik, ahogy a 22 éves terrorista egy hátizsákot cipel, amelyben a nyomozók szerint a bombát rejtette. Ezek az első felvételek a férfiról, aki 22 ember halálát okozta hétfőn az Egyesült Királyság utóbbi évtizedének legvéresebb merényletében.

Az első képek az angliai robbantóról nemsokkal a merénylet előtt 3

Farmert viselt, edzőcipőt és sötét kabátot, az arcának felismerését pedig egy baseball sapka és a szemüvege teszi nehezebbé. A képeket a manchesteri rendőrség tette közzé, de azt nem árulták el, hogy pontosan hol készültek, vagy az estének melyik részén. A rendőrség szerint Abedi azelőtt fejezte be a végső simításokat a bombán a belvárosi lakásában, mielőtt elindult volna az Ariana Grande koncertre, ahol főleg fiatalok tartózkodtak.

Azt is mondták, most már részletes képük van arról, hogy mit csinált Abedi május 18 óta – akkor tért vissza Britanniába, mivel állítólag előtte a családi rokonait látogatta meg Líbiában.

A nyomozók szerint Abedi a támadás előtt felhívta édesanyját, és a bocsánatáért könyörgött, csupán pár órával a robbantás előtt. A líbiai rendőrség kihallgatta a férfi családját Tripoliban, akik szerint Abedi bosszút akart állni azért, hogy a nyugati országok katonai akciókat és légitámadásokat hajtanak végre a Közel-Keleten. Öccse azt is hozzátette, hogy bátyja az internetről tanulta meg, hogyan kell bombát készíteni, és hogy „az Iszlám Államnak akart dicsőséget hozni”.

Az első képek az angliai robbantóról nemsokkal a merénylet előtt 4

A férfi apja, Ramadan Abedi azonban nem volt hajlandó együttműködni a rendőrséggel, és ragaszkodik hozzá, hogy a fia ártatlan, és hogy pár nappal a támadás előtt még normálisnak tűnt. „Mi nem hiszünk ártatlanok meggyilkolásában. Ezek nem mi vagyunk” – mondta az idősebb Abedi. Őt is, és a merénylő öccsét is letartóztatták szerdán, és még további kihallgatások folynak.

Azt is tudni lehet mostmár, hogy Abedi benne volt az MI5 látókörében, mint „megfigyelendő személy”. „A támadás után azonnal átvettük a teljes irányítást az ügy felett, létrehozva egy speciális terrorizmus-elhárító egységet, amelynek a fő prioritása az volt, hogy azonosítsa a támadót” – írja a nyilatkozatában a rendőrség. „Kiküldtük a csapatot és a különlegesen képzett nyomozóinkat, és két órán belül már tudták, kinek a lelkén szárad a merénylet.”

Az első képek az angliai robbantóról nemsokkal a merénylet előtt 5

A nyomozásban ezután több, mint 1000 rendőr és nyomozó vett részt, egy óriási hadművelet részeként, amelynek az volt a célja, hogy megakadályozzanak még több terrorcselekményt Abedi feltételezhető ismerősei által. Az országban a terrorkészültségi fok a támadást követően „kritikus” volt, ami a létező legmagasabb készültség – azóta csökkentették „súlyos” fokozatra. A nyomozók egyelőre igyekeznek felderíteni Abedi ismerősi hálózatát, de úgy gondolják lehetséges, hogy egy terrorista szervezkedéssel volt összeköttetésben, már 4 ember letartóztattak ilyen vádakkal az ügy kapcsán.

A felvételeket azután mutatták meg a nyilvánosságnak, hogy kikerült egy másik biztonsági kamerás felvétel is, amin látszik, ahogy Abedi éppen megvásárolja az ominózus hátizsákot. A Sky News műsorban bemutatott anyagban egyértelműen ugyanaz a fekete-kék táska látható, ami a most, frissen kikerült képeken a támadás estéjéről.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után