Észak-Korea rakétát lőtt ki Japán felé 1

A dél-koreai hivatalos szervek megerősítették, hogy Észak-Korea kilőtt egy egyelőre „nem azonosított rakétát” Japán felé – bár valószínűsítik, hogy egy ballisztikus rakéta az.

Észak-Korea rakétát lőtt ki Japán felé 3

A lövedéket az ország északi részén található régióból, Wonsan tartományból lőtték ki, és kelet felé irányították a dél-koreai közlemény szerint. Moon Jae-in, Dél-Korea elnöke válságülést hívott össze az ügy kapcsán a nemzetbiztonsági irodában. Úgy gondolják, a kilőtt fegyver egy Scud típusú rakéta, ami 280 mérföld után csapódott végül bele a Japán tengerbe.

A japán kormány megerősítette a rakéta landolását a vizeiken, de azt mondták, semmiféle kárt nem okozott. „Ez a ballisztikus rakéta-kilövés Észak-Korea részéről meglehetősen aggasztó, és problémát jelenthet a vízi és a légi kereskedelem számára – arról nem is beszélve, hogy az ENSZ tanácsának határozatait is egyértelműen megsérti” – mondta Yoshihide Suga, a japán kabinet államtitkára. „Japán semmiképp sem tolerálja Észak-Korea sorozatos provokációit. Ezt egyértelműen jeleztük az országnak, és mélyen elítéljük az ilyen akcióikat.”

A Fehér Ház szóvivője azt mondta, Donald Trump elnököt már értesítették a legújabb eseményekről. Az USA csendes-óceáni osztaga jelezte, hogy érzékelték egy rakéta jelenlétét a térségben körülbelül hat percig, de azt állapították meg, hogy nem jelent veszélyt Amerikára. Észak-Korea az elmúlt néhány hétben már több rakétát is tesztelt, legutóbb május 21-én, amikor a kilőtt fegyver az ország keleti partjainál csapódott be.

A kommunista állam nemrég rendelte el az olyan közepes hatótávú rakéták gyártását, amelyek képesek elérni Japán partjait, és az amerikai támaszpontokat. A Pukguksong-2 rakétát az észak-koreai diktátor, Kim Jong-un hagyta jóvá személyesen.

„Büszkén tudjuk kijelenteni, hogy a rakéta pontossági rátája kiemelkedő, és a Pukguksong-2 egy nagyon hatékony stratégiai fegyver, így a Vezérünk beleegyezett a fegyver éles bevetéseibe” – olvasható a KCNA hivatalos közleményében. Még a hónap elején pedig Dél-Koreának már le kellett lőnie egy „azonosítatlan objektumot”, amelyről kiderült, hogy egy drón, és az ország északi szomszédja felől próbált behatolni a Dél-Korea légterébe.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után