Az elmúlt évtizedek egyik legkeményebb bejelentése jön ma a brit pénzügyminisztertől 1

Jeremy Hunt pénzügyminiszternek sikerült mosolyt csalnia saját arcára annak ellenére, hogy ma hatalmas adag fájdalmas adóemelésre és jelentős közkiadáscsökkentésre készül Nagy-Britannia hosszú évtizedek óta egyik legkeményebb költségvetésében.

Az elmúlt évtizedek egyik legkeményebb bejelentése jön ma a brit pénzügyminisztertől 3

Célja egy 60 milliárd font értékű gazdasági fekete lyuk betömése, amelyet részben elődje, Kwasi Kwarteng és Liz Truss volt miniszterelnök két hónappal ezelőtti miniköltségvetése okozott. Hunt azt mondta a képviselőknek, hogy „nehéz döntésekre” van szükség a jelzáloghitel-kamatok alacsonyan tartásához, valamint az energia- és élelmiszerárak kezeléséhez – amik a járvány és Oroszország ukrajnai háborúja után rettentően elszálltak. „Nem vagyunk immúnisak ezekre a globális ellenszelekre” – tette hozzá. “De ezzel a stabilitási, növekedési és közszolgáltatási tervvel szembe tudunk nézni a viharral.”

Őszi nagy bejelentése mellett a Költségvetési Felelősségi Hivatal (OBR) előrejelzéseket tesz majd közzé, melyek várhatóan elég borúsak lesznek az ország jövőjét illetően, mivel a gazdaság recesszió szélén áll. Mr Hunt költségvetési debütálása egy nappal azután történik, hogy az infláció októberben új, 41 éves csúcsra, 11,1 százalékra emelkedett – az egy hónappal korábbi 10,1 százalékról, ami egyben 1981 óta a legmagasabb érték.

Az igencsak zord adatok szerint az élelmiszerek inflációja elérte a 16,2 százalékot, ugyanis hatalmasat drágultak az olyan alapvető élelmiszerek, mint a tej, a sajt és a tojás. A lakhatási költségek szintén 9,6 százalékkal emelkedtek, ami 1980 óta szintén a legmagasabb.

A gáz árak 130 százalékkal nőttek egy év alatt, a villamos energia pedig 66 százalékkal. A Bank of England pedig várhatóan a következő hónapban ismét – három százalékról 3,5 százalékra – emeli majd a banki alapkamatot, hogy visszafogja az inflációt.

Hunt úr azt már közölte, hogy a két évre meghirdetett, 2500 GBP-os energia árgarancia (az éves számlák maximalizálása), amelyet Truss vezetett be kevesebb, mint 2 hónapos miniszterelnöksége alatt, áprilisban lejár, és onnantól csak a legszegényebbeket segítik majd.

Hunt már számos intézkedést visszavont a miniköltségvetésben elhangzottak közül. Valószínűleg befagyaszthatja a jövedelemadó-sávokat és az NI fizetési küszöböt is akár 2028-ig, ezzel több munkavállalót kényszerítve magasabb adósávokba.

Állítólag azt is tervezi, hogy engedélyezi a helyi önkormányzatoknak, hogy szavazás nélkül nagyobb mértékben emelhessék az önkormányzati adót, és meghosszabbítják az olaj- és gáznyereségekre kivetett adót, és emellett felszólította az összes minisztériumot, hogy vizsgálják meg a kiadások csökkentésére vonatkozó lehetőségeket. De megígérte, hogy küldetése, hogy „védje a kiszolgáltatottakat”.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után