Nagy-Britannia hivatalosan is recesszióban van – a pénzügyminiszter mai nagy bejelentése az adóemelések és támogatások kapcsán, ami mindenkit érint 1

Az Egyesült Királyság hivatalosan is recesszióban van – mondta ma Jeremy Hunt, amikor bemutatta őszi költségvetését a parlamentben. A pénzügyminiszter szerint a Költségvetési Felelősségi Hivatal is megerősítette ezt az állítást, és a világ más országait is recesszióba sorolta.

Nagy-Britannia hivatalosan is recesszióban van – a pénzügyminiszter mai nagy bejelentése az adóemelések és támogatások kapcsán, ami mindenkit érint 3

Hunt több milliárd font értékű adóemelést és kiadáscsökkentést jelentett be, hogy az ország át tudja vészelni ezt a gazdasági „vihart”. “Ma egy tervet adunk át a megélhetési költségek válságának kezelésére és a gazdaság újjáépítésére” – mondta a képviselőknek, hozzátéve, hogy a kormány prioritásai a “stabilitás, a növekedés és a közszolgáltatások”.

Változtatásai között szerepel a jövedelemadó felső kulcsának küszöbének csökkentése, amely 150 000 fontról 125 000 fontra csökkent. Ez várhatóan 250 000 magasabb jövedelmű személyt ránt át magasabb adósávba. Előzetesen Hunt már figyelmeztetett, hogy a költségvetés „nehéz döntésekre” fogja kényszeríteni a kormányt, a gazdasági helyzet kezelése miatt ez viszont elkerülhetetlen.

A költségvetéssel kapcsolatos bejelentés azután történik meg, hogy az ONS adataiból kiderült, hogy az infláció elérte a 11,1 százalékot, ami azt jelenti, hogy az előző hónaphoz képest ismét tovább emelkedett.

Jeremy Hunt elmondta továbbá, és ez nagyszerű hír sokak számára, hogy az inflációval összhangban emeli a munkaképes korúak és rokkantak támogatásait. Megerősítette továbbá, hogy áprilisban az inflációnak megfelelően emeli az állami nyugdíjakat is, és ezzel bejelentette az „állami nyugdíj minden idők legnagyobb mértékű emelését”. Mr. Hunt megerősítette, hogy megtartja a nyugdíjakon levő ún. hármas zárat is.

A Pénzügyminisztérium által közzétett dokumentumok megerősítették továbbá, hogy egy új szabálymódosítás lehetővé teszi az önkormányzatok számára, hogy 5%-kal emeljék az adókat anélkül, hogy engedélyt kérnének a választóktól és szavazásra lenne szükség. Eddig ugyanis úgy volt, hogy helyi népszavazást kell tartani, ha 3%-nál nagyobb mértékben akarnak adót emelni, ez viszont most 5%-ra módosul. A becslések szerint így most először fordulhat elő, hogy a D adósávban lévő ingatlanban élő családok évente 2000 fontnál többet fizetnek majd.

Mr. Hunt újabb rendkívüli adót jelentett be a virágzó energiacégekre, hogy enyhítse a háztartásokra és a vállalkozásokra nehezedő nyomást ezen a télen. A pénzügyminiszter megerősítette, hogy 2028-ig 25%-ról 35%-ra emeli az energianyereség-illetéket.

Az elektromos autók pedig 2025 áprilisától nem mentesülnek az útadó alól – jelentette be Mr. Hunt. Azt mondta, hogy „méltányosabbá” akarja tenni a gépjárműadókat, miközben őszi költségvetésében felvázolta az új tervet.

Hunt mindemellett több milliárd fontot ígért az NHS és az oktatás támogatására. Beszédében azt mondta, hogy a következő két évben további 3,3 milliárd fonttal növeli az NHS költségvetését. Ezt követően pedig azt is hozzátette, hogy a következő két évben további 2,3 milliárd fontot ad az iskoláknak. Végezetül azt is megerősítette, hogy jövőre 2,8 milliárd fonttal, a rákövetkező évben pedig 4,7 milliárd fonttal növelik a felnőttek szociális ellátását.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után