Több, mint 1700 nyári londoni járatát törölte ma a közismert fapados légitársaság: legalább 180 000 érintett utas 1

Utasok egész tömegét fenyegetik utazási fennakadások a nyári szezon kellős közepén, miután az easyJet 1700 nyári londoni járatát törölte, miközben Nagy-Britannia egyik legnagyobb fapados légitársasága egyre kellemetlenebb helyzetben van a fő bázisán, a Gatwick-i repülőtéren.

Több, mint 1700 nyári londoni járatát törölte ma a közismert fapados légitársaság: legalább 180 000 érintett utas 3

Nem sokkal azután, hogy a sussexi repülőtérre és onnan induló járatok százait törölték az utolsó pillanatban, az easyJet most újabb 180 000 utassal közölte, hogy júliusi, augusztusi és szeptemberi repülőjárataik törlésre kerültek. A cég állítása szerint az érintett utazók 95 százalékának más easyJet-járatokra foglaltak helyet, de még mindig vagy 9000-en maradtak alternatív megoldás nélkül.

Julia Lo Bue-Said, az Advantage Travel Partnership vezérigazgatója a The Independentnek ezt mondta: „Ez valóban pusztító hír lesz sok család és ember számára, akik már alig várják a nyaralásukat, és nagyban készülnek az indulásra. Senkinek nem jó, amikor az utolsó pillanatban próbálnak meg neki új járatot szerezni.”

Az európai légi szabályok értelmében a törölt járatok utasai az easyJet költségére bármely más légitársaság járatán utazhatnak, amely az utazás eredeti napján rendelkezik szabad hellyel. Azok az utasok, akiknek járata két hétnél kevesebbel az indulás előtt kerül törlésre, szintén jogosultak 220 GBP pénzbeli kompenzációra (vagy 1500 km-nél hosszabb utak esetén ez az összeg 350 GBP), kivéve, ha az easyJet át tudja foglalni őket egy olyan járatra, amelynek az érkezése az eredeti érkezési időponttól nem tér el nagyon.

Ha ekkora mértékben csökken a kapacitás egy olyan évben, amikor már eleve kevés a férőhelyek száma, akkor magasabbak lesznek a viteldíjak, és csökken a rendelkezésre álló helyek száma azok számára, akik még nem foglalták le nyári utazásukat.

A légitársaság azt állítja, hogy a „példátlan mértékű” késések okolhatók a légiforgalmi irányításban, amelyek háromszor hosszabbak, mint a járvány előtt. A The Independentnek azonban más források azt állították, hogy a légitársaságnak nincs elegendő pilótája a 2023-as nyárra ígért menetrendjének a teljesítéséhez. Nos, akármi is az igazság, csak szombaton az easyJet több mint 40 Gatwickbe és onnan induló járatot törölt, ami több mint 6000 utast érint.

Vasárnap további tucatnyi easyJet járat került törlésre, köztük a legfontosabb spanyol repülőterekre, mint pl. Barcelona, Alicante és Malaga. Emellett a Gatwickről induló utolsó Belfast International-re menő járatra is törölve lett, Budapesten pedig a Londonba visszamenő járatra váró utasok várták hiába a gépet, hogy megérkezzen.

A londoni Stansted repülőtéren a hétvégén sem a Ryanair, sem a Jet2 nem törölt járatokat – annak ellenére, hogy Biden elnök érkezése miatt voltak fennakadások.

Az easyJet szóvivője a The Independentnek ezt mondta: „Jelenleg körülbelül 1800 járatot üzemeltetünk és körülbelül 250 000 ügyfelet szállítunk naponta, és mint minden légitársaság, járatainkat folyamatosan felülvizsgáljuk. Amint az Eurocontrol kijelentette, az egész iparág kihívásokkal teli körülményekkel néz szembe ezen a nyáron, az ukrajnai háború miatti szűkebb légtér okán, ami példátlan ATC [légiforgalom-irányítás] késéseket, valamint további potenciális ATC sztrájkokat eredményez.”

„Ezért végrehajtottunk néhány megelőző kiigazítást programunkban, és egyesítettünk néhány járatot Gatwicken, ahol napi többszöri járatsűrűségünk van, hogy segítsünk enyhíteni ezeket a külső kihívásokat az ügyfeleink számára. Elnézést kérünk az esetlegesen okozott kellemetlenségekért.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után