180 000 GBP-t lopott és csalt össze, majd egy 37 fontos számlán bukott le ez a nő Angliában 1

Egy anyuka finoman szólva nem kifejezetten tisztességes módon tett szert 180 000 GBP-ra, amiből pazar ajándékokat vásárolt barátainak és családtagjainak, majd végül úgy bukott le, hogy a B&Q-ba elugrott vásárolni néhány apróságot.

180 000 GBP-t lopott és csalt össze, majd egy 37 fontos számlán bukott le ez a nő Angliában 3

Az 52 éves Tracy Ellis „lopott pénzen próbálta valóra váltani az álmait”, miközben több mint öt éven keresztül hatalmas összegeket csalt ki munkaadójától. Tetteit „árulásként” jellemezték a kis céggel szemben, amelynek könyvelőjeként közel egy évtizeden át dolgozott. Ellis 2013 szeptemberében kezdett el dolgozni a Prescot-i székhelyű Ingham and Garner Ltd. alkalmazottjaként, és „ő egyedül volt a felelős” a cég pénzügyeiért – hangzott el a bírósági tárgyalás folyamán.

Christopher Hopkins, ügyész, elmesélte, hogy a St Helens-i Hall Street-en lakó Ellisnek, a feladata volt a számlák kifizetése és a készpénz kezelése. Tavaly májusban azonban a cég igazgatója, Jennifer Burrows egy nap észrevette, hogy a céges számlát előző nap egy 37,80 GBP értékű tranzakció végrehajtására használták a St Helens-i B&Q-ban.

Ezután ment személyesen is beszélni Ellis-szel, mivel kizárólag ők voltak azok, akik ismerték annak a kártyának a PIN-kódját. Ellis, mikor kérdőre vonták először azt mondta, hogy egy másik alkalmazott lehetett, aztán persze beismerte, hogy ő vásárolt, de azt állította, hogy „csak egy véletlen baleset volt, mert összetévesztette a céges kártyát a sajátjával”.

Emiatt Mrs. Burrows további ellenőrzéseket végzett a számlán, és ekkor vette észre, hogy a háromgyerekes anya „egy másik összeggel együtt” visszafizette a hiányzó összeget. De azt is észrevette viszont, hogy a kártyát néhány nappal korábban egy másik gyanús tranzakció végrehajtására is használták, sőt, áprilisban 300 fontot vettek le vele egy bankautomatából.

A főnök ezután Ellis asztalán talált egy számlát egy Preston-i székhelyű cégtől, amelyről kiderült, hogy a rajta álló összeget is a nő egyik számlájára utalták. Emiatt teljes körű belső vizsgálatot rendeltek el, amely megállapította, hogy a csaló összesen 181 958,95 GBP-t lopott el nem kevesebb, mint 139 tranzakció során, amelyek sora egészen 2017 januárjáig nyúlt vissza. Az összegeket 12 különböző számlára utalgatta, főként a családtagjai számlájára.

Ellis beteget jelentett, miután felfedezték a lopást, majd később elbocsátották. Hopkins hozzátette: „A cég nyilvánvalóan jól bánt a vádlottal. Nagyon megbíztak benne. Ez e bizalom durva megsértése.”

A nevében a bíróság előtt felolvasott nyilatkozatában Mrs. Burrows azt mondta: „Igazán megterhelő élmény volt ezt átélni. Az irodában mindannyian Tracy barátai voltunk. Eléggé megbántottnak és idegesnek érzem magam. Nehéz folyamat volt – sok álmatlan éjszakával.”

A védőügyvédje a tárgyaláson a következőket mondta a vádlottról: „Retteg attól, hogy mi következhet. Első fia születése után szorongás és depresszió lett úrrá rajta. Ezt a depressziót súlyosbította édesanyja és nővére 2014-es halála. Ő vállalta a felelősséget unokahúgáért. Szinte valamiféle fantáziában élt, miszerint a kapott fizetésén túl van egy extra jövedelme. Alacsony önértékelése olyan vágyhoz vezetett, hogy az emberek kedvében járjon. Emellett sokat ivott, ami elhomályosította ítélőképességét. Azt mondja, tudta, hogy valamikor elkapják. Nagyon megbánta amit tett. Őszintén szégyelli magát a viselkedése miatt.”

Az ítélet kihirdetésekor a bíró ezt mondta: „Visszaéltél a beléd vetett bizalommal. Visszaélt ezzel a pozícióval, hogy gazdagítsd magad és másokat. Bár tetteid a cég ellen irányultak, túlságosan jól és túlságosan személyesen ismerted az érintetteket – ahogyan ők is ismertek téged.”

„Természetesen van a karakterednek egy másik oldala is. Pozitív jó jellemű vagy, és őszinte lelkiismeret-furdalásod van. A vállalatra gyakorolt hatás azonban jelentős volt. Ez az egész érthető módon stresszes volt a cégnél maradók számára. Megbántottnak és felzaklatottnak érzik magukat és úgy érzik, hogy árulás történt.”

Ellis elismerte, hogy pozíciójával visszaélve lopott és csalt. Az elkövetett bűncselekményekért két év nyolc hónap börtönt kapott.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után