Az angol királynő megható karácsonyi beszéde 1

II. Erzsébet idén is, a szokásokhoz híven egy karácsonyi összefoglalóban szólt mindenkihez, és beszélt az elmúlt év eseményeiről, külön kiemelve azokat a hétköznapi embereket, akik átlagon felüli tetteket hajtanak végre, valamint a rendkívül szép eredményeket elérő olimpiai csapatot.

kiralyno-karacsony

A királynő elmondása szerint volt idő, amikor az olimpiai játékokon nagyon kevés brit siker született, és az aranyérem a szigetországban ritka volt mint a fehér holló. 2016-ban azonban az érmes helyezettek tiszteletére rendezett eseményen a Buckingham Palace-ban hatalmas volt a nyüzsgés, és a boldogság.

Azonban a királynő azt is kiemelte, hogy: „Ahhoz, hogy példakép legyél, és másokat inspirálj, nem kell életeket mentened, vagy érmeket nyerned. Én gyakran merítek erőt olyan átlagos emberekkel való találkozásokból, akik átlagon felül teljesítenek a hétköznapi életben: önkéntesek, gondozók, vagy akár csak kedves szomszédok. Ismeretlen, hétköznapi hősök, akik csendes elhivatottságukkal válnak különleges személyekké. Az ilyen emberek jó hatással vannak mindenkire, aki ismeri őket.”

A riói olimpián és a paralimpián, idén a brit csapat hihetetlenül jól teljesített. A királynő hozzájuk is külön kívánt szólni: „Az idei nyerteseink közül sokan elmesélték, hogy hogyan inspirálták őket korábbi generációk híres sportolói és hogyan fedeztek fel bennük rejlő képességeket, amikről nem is sejtették, hogy bennük van. Ezek az atlétákin váltak ma azokká, akik másokat inspirálnak az elért sikereikkel.”

https://www.youtube.com/watch?v=zscqxgDc9f8

A brit csapat egyébként a 2012-es londoni játékok után most összesen 67 érmet szerzett, 27 aranyat, 23 ezüstöt és 17 bronzot. A paralimpikonokról nem is beszélve, akik összesen 147 érmet zsebeltek be.

Az elmúlt 12 hónap során számos emlékezetes, és sokakat megdöbbentő momentum történt a világon. Nagy-Britannia megszavazta, hogy kilép az Európai Unióból, a miniszterelnök, David Cameron lemondott posztjáról, és Amerikában Donald Trump-ot választottá meg a következő amerikai elnöknek. A királynő karácsonyi beszéde azon ritka alkalmak egyike, amikor nem fordul a kormányhoz tanácsért, hanem a saját nézeteit osztja meg az emberekkel.

„Még olyankor is, ha erőt meríthetünk másokból, néha érthető módon a világ problémái olyan nagyon nyomják a vállunkat, hogy úgy érezzük, nem sok minden van, amit tehetnénk. Egymagunk képtelenek vagyunk arra, hogy háborúknak vessünk véget, vagy eltöröljük a földről az igazságtalanságot, de sokezer apró jótett együttes ereje sokkal hatalmasabb tud lenni, mint azt hinnénk.” – mondta a királynő.

A délutáni, a tvben is leközölt beszédét az uralkodó az alábbi gondolattal zárta: „A karácsony üzenete emlékeztessen mindannyiunkat, hogy az inspiráció egy ajándék, akár kapjuk, akár adhatjuk, és a szeretet mindig kicsiben kezdődik, de egyre nő.”           Forrás: standard   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után