£2,000 értékű karácsonyi ajándékot osztott ki Londonban két barát hajléktalanoknak 1

Karácsony az az ünnep, amikor adunk. De, nem csak a barátoknak és a családnak! O’Real Killian, a 25 éves radiológus és barátja Karácsony alkalmából ritka jószívű tettet vittek véghez a brit fővárosban. Gyűjtést szerveztek a hajléktalanoknak, és az így összegyűlt pénzen ajándékokat vásároltak és szétosztották azok közt, akiknek tető sem jutott a fejük felé.

screen-shot-2016-12-25-at-13-38-03

Két egész éjszakán át London városát járták kocsival és a megvásárolt ajándékokat osztogatták azoknak, akiknek semmijük sincsen.

Mit csinálsz?

A tavalyi ötletünkre kapott sok pozitív visszajelzés miatt úgy gondoltuk, hogy idén megismételjük csak kicsit magasabbra tesszük a mércét. Előző évben ételt italt és ruhákat osztottunk ki. Létrehoztunk egy oldalt, ahol lehetett adakozni, és bárki, aki úgy érezte, hozzájárulhatott a nemes célhoz.

Miért adjátok ezeket az ajándékokat?

A fő célunk az volna, hogy felhívjuk az emberek figyelmét, hogy a Karácsony nem csak arról szól, hogy degeszre tömjük a hasunkat és várjuk a sok ajándékot. Ez az ünnep arról is szól, hogy segítünk azoknak, akik nálunk szerencsétlenebb helyzetben vannak. Ebből szeretnénk „divatot” teremteni. Sokszor láttam hajléktalanokat odamenni dolgozó emberekhez, hogy aprót kérjenek, és megvető tekinteteket kaptak vagy odébb is lökték őket, mint valamiféle utálatos, undorító férgeket. Ez nagyon nem jó így.

Mennyit sikerült összegyűjteni?

Amikor elindítottuk a weboldalt, nem gondoltam volna, hogy £200-nál több összegyűlik. A £100-ot egy reális összegnek tartottam, ami elérhető célnak látszott. Megígértem, hogy megduplázom az összeget, ami összejön, bármennyi is legyen az. Képzelhetitek, hogy lefőttem, amikor majdnem £1000 font jött össze a végére. £810 font gyűlt össze, így ugyanennyivel én is megtoldottam az összeget. A jó célért tettük, szóval boldogan tettem meg.

A két férfi London számos különböző környékét bejárta, olyan helyeken fordultak meg többek közt, mint Stratford, Covent Garden, Tower Bridge, vagy Leicester Square.

Milyen dolgok vannak az ajándékok közt?

Mindegyik ajándékcsomag tartalmazott egy sor különböző dolgot. Olyanok voltak bennük, mint kesztyű, zokni, sál, fogkefe fogkrém, étel, innivaló és sebtapasz. De volt nálunk tisztasági betét, felnőtt pelenka és kutyáknak való étel is.

Mi volt a reakció az ajándékosztásra?

Sokféle különböző reakcióval találkoztunk de ami a leginkább belénk égett az egy férfi volt, akit felébresztettünk. Először kicsit ijedt volt meg ideges, de amikor elmondtuk, hogy hoztunk neki egy kis ajándékot, és elvette a csomagot és belenézett, az arca csak úgy felragyogott. Hatalmas mosoly ült ki az arcára. Annyira hálás volt és olyan sokk hatása alatt volt, hogy egyből látszott, hogy nem sokszor történt még vele ilyen. Nagyon jó érzés volt ezt átélni és látni közelről.

Sokan voltak egyébként, akik idegesen, feszülten fogadták a közeledésünket, de amikor átadtuk az ajándékot, mindenki meghatódott és boldog volt.

A két férfi még zárásként elmondta, hogy rettentő hálásak mindenkinek, aki részt vett ebben a gyűjtésben. „Szeretnénk, ha mindenki észrevenné, hogy emberek vannak odakint, a hidegben, egyedül, és éheznek, amíg mi egy meleg otthonban a családunkkal együtt zabáljuk tele magunkat. Mindenki, aki részt vett, adakozott, vagy bármilyen formában segített, egy igazi hétköznapi hős.”            Forrás: indy100   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után