Az Angliába és Skóciába utazókat jövő héttől 500 fontra büntetik, ha nincs negatív Covid tesztjük 1

A külföldről Angliába és Skóciába utazóknak a jövő héttől negatív Covid-tesztet kell felmutatniuk, ha be akarnak jutni az országba.

Az Angliába és Skóciába utazókat jövő héttől 500 fontra büntetik, ha nincs negatív Covid tesztjük 3

Az új előírások be nem tartása azonnali 500 fontos bírságot von majd maga után, így ezt érdemes mindenkinek észben tartania, és elintéznie, mielőtt útnak indulna. A közlekedési miniszter által felvázolt tervek szerint a hajóval, vonattal és repülővel érkező utasoknak is 72 órásnál nem régebbi teszt eredménnyel kell rendelkezniük, amit még az előtt készítettek, hogy elindultak volna az adott országból.

Grant Shapps, aki pénteken jelentette be ezt az új intézkedést, azt mondta, hogy a célja annak megakadályozása, hogy a betegség új változatai, mint pl. amik Dél-Afrika és Dánia területén kezdtek terjedni az utóbbi időszakban, bejussanak az országba. Lesz természetesen ez alól a szabály alól néhány kivétel is, ideértve a fuvarozókat, a 11 év alatti gyermekeket, az utasszállító járművek személyzeteit és azokat, akik olyan országokból utaznak, ahol a tesztek lebonyolításához nem áll rendelkezésre megfelelő infrastruktúra. Az Írországgal közös utazási területről érkezők szintén mentességet élveznek majd.

Míg a bejelentés csak Angliára és Skóciára vonatkozik, a miniszterek állítólag már tárgyalnak Wales és Észak-Írország vezetőivel is a téma kapcsán. Dél-Afrikából egyébként minden közvetlen járatot töröltek, ugyanis ott egy, még a brit variánsnál is fertőzőbb mutációja terjed a koronavírusnak. A lockdown miatt már így is minimálisra csökkent a nemzetközi utazások száma, ez az intézkedés azonban lehet, hogy a maradék néhány ember nagy részének a kedvét is elveszi.

Nagy-Britannia területén a legfrissebb hírek szerint, nem hogy február, vagy március, de április is lesz, mire feloldják a korlátozásokat.

Eközben a szigetország sajnos újabb negatív rekordot döntött meg a koronavírusos megbetegedések kapcsán, ugyanis a járvány kezdete óta soha nem volt ilyen magas az új fertőzöttek száma egy nap alatt.       Forrás

Megosztás