Három fiatal tinédzsert vádolnak gyilkosság elkövetésével, és súlyos testi sértés elkövetésére irányuló összeesküvéssel, miután egy 13 éves autista gyermeket halálra késeltek Readingben.

A környékbeliek által csak Olly néven ismert Oliver Lucas Stephenst Emmer Greennél a Bugs Bottom-nél levő mezőn támadták meg az elkövetők Reading városában, és a fiú sajnos a helyszínen életét vesztette. Egy 13 éves lányt és két fiút, akik 13, és 14 évesek, vádolnak a gyilkossággal. A három általános iskolás korú fiatal egyelőre őrizetben van és a csütörtöki nap folyamán kellett először megjelenniük a bíróság előtt.

Az elkövetők nevét a koruk miatt nem lehet nyilvánosságrra hozni, annyit azonban lehet tudni, hogy mind a hárman Readingben laknak. A rendőrség az ügy kapcsán két másik fiút is őrizetbe vett (mindkettő 13 éves), de őket szigorú feltételekkel óvadék ellenében szabadon engedték február 1-ig.

A fiút állítólag a nyakán szúrták meg hátulról, alig több mint 200 méterre otthonától, ahol szüleivel és idősebbik nővérével lakott. Úgy tudni egy épp arra járó orvos és egy másik személy is a gyermek segítségére sietett, és próbálták életben tartani a mentők kiérkezéséig…

„Mindig megállta a helyét és védte a gyengébbeket, tele volt szeretettel, és egy úgy vágott az esze mint a borotva. Nagyon félhetett az utolsó pillanataiban, biztosan harcolt azért, hogy hazajuthasson. Mindene megvolt. Nekünk már csak az emlékek maradtak belőle. Egy olly méretű lyuk tátong a szívünkön.” – mesélték elhunyt gyermekükről a szülei. Az incidenst úgy írták le, mint minden család legrosszabb rémálma.

A rendőrséget vasárnap délután 4 óra magasságában riasztották a helyszínre, miután többen is jelentették, hogy valakit megtámadtak a mezőn. A kiérkező mentősök és rendőrök már nem tudták megmenteni a fiatal autista fiú életét. Kevin Brown, a helyi  Rendőrség nyomozója, arra kért mindenkit, hogy aki rendelkezik bármiféle információval, netán látott, vagy hallott valamit, ami segítheti a nyomozás menetét hívja a rendőrséget.       Forrás