13 éves általános iskolások gyilkoltak meg egy autista kisfiút Dél-Angliában 1

Három fiatal tinédzsert vádolnak gyilkosság elkövetésével, és súlyos testi sértés elkövetésére irányuló összeesküvéssel, miután egy 13 éves autista gyermeket halálra késeltek Readingben.

13 éves általános iskolások gyilkoltak meg egy autista kisfiút Dél-Angliában 3

A környékbeliek által csak Olly néven ismert Oliver Lucas Stephenst Emmer Greennél a Bugs Bottom-nél levő mezőn támadták meg az elkövetők Reading városában, és a fiú sajnos a helyszínen életét vesztette. Egy 13 éves lányt és két fiút, akik 13, és 14 évesek, vádolnak a gyilkossággal. A három általános iskolás korú fiatal egyelőre őrizetben van és a csütörtöki nap folyamán kellett először megjelenniük a bíróság előtt.

13 éves általános iskolások gyilkoltak meg egy autista kisfiút Dél-Angliában 4

Az elkövetők nevét a koruk miatt nem lehet nyilvánosságrra hozni, annyit azonban lehet tudni, hogy mind a hárman Readingben laknak. A rendőrség az ügy kapcsán két másik fiút is őrizetbe vett (mindkettő 13 éves), de őket szigorú feltételekkel óvadék ellenében szabadon engedték február 1-ig.

A fiút állítólag a nyakán szúrták meg hátulról, alig több mint 200 méterre otthonától, ahol szüleivel és idősebbik nővérével lakott. Úgy tudni egy épp arra járó orvos és egy másik személy is a gyermek segítségére sietett, és próbálták életben tartani a mentők kiérkezéséig…

13 éves általános iskolások gyilkoltak meg egy autista kisfiút Dél-Angliában 5

„Mindig megállta a helyét és védte a gyengébbeket, tele volt szeretettel, és egy úgy vágott az esze mint a borotva. Nagyon félhetett az utolsó pillanataiban, biztosan harcolt azért, hogy hazajuthasson. Mindene megvolt. Nekünk már csak az emlékek maradtak belőle. Egy olly méretű lyuk tátong a szívünkön.” – mesélték elhunyt gyermekükről a szülei. Az incidenst úgy írták le, mint minden család legrosszabb rémálma.

13 éves általános iskolások gyilkoltak meg egy autista kisfiút Dél-Angliában 6

A rendőrséget vasárnap délután 4 óra magasságában riasztották a helyszínre, miután többen is jelentették, hogy valakit megtámadtak a mezőn. A kiérkező mentősök és rendőrök már nem tudták megmenteni a fiatal autista fiú életét. Kevin Brown, a helyi  Rendőrség nyomozója, arra kért mindenkit, hogy aki rendelkezik bármiféle információval, netán látott, vagy hallott valamit, ami segítheti a nyomozás menetét hívja a rendőrséget.       Forrás

Megosztás