Átlagosan már közel évi 700 fonttal kell többet költenünk élelmiszerre Nagy-Britanniában, és a java még csak most jön 1

Az élelmiszerár-infláció újabb rekordmagasságot, 14,7 százalékot ért el a szigetországban, ami azt jelenti hogy egy átlag ember már most évi 682 fonttal költ többet a szupermarketekben, hogy legyen étel az asztalon, és az árak emelkedése még nem érte el a tetőpontját.

Átlagosan már közel évi 700 fonttal kell többet költenünk élelmiszerre Nagy-Britanniában, és a java még csak most jön 3

A Kantar kutatócég legfrissebb havi adatai szerint az elmúlt négy hétben 10,3 százalékkal ugrott meg a szupermarketek saját márkás termékeinek értékesítése. A legolcsóbb árkategóriás termékek eladásai 42 százalékkal nőttek, mivel az emberek a heti bevásárlásuk során egyre nagyobb arányban váltanak a lehető legolcsóbb megoldásra az elérhető termékpalettán.

A háztartások valamivel több mint negyede (27 százaléka) állítja a kutatás szerint, hogy pénzügyi nehézségekkel küzd – ez kétszerese a tavaly novemberben regisztrált adatnak – közölte a kutatócég. Fraser McKevitt, a Kantar kiskereskedelmi és fogyasztói részlegének vezetője a következőket mondta: „Ismét, új rekordmagasságba ért az élelmiszerár-infláció, és ráadásul még azt sem mondhatjuk el sajnos, hogy ez a teteje.”

„A fogyasztóknak 682 fonttal ugrik meg átlagosan az éves élelmiszer számlájuk, ha továbbra is ugyanazokat a cikkeket vásárolják, mint eddig, és a háztartások több mint negyede mondja azt, hogy pénzügyi nehézségekkel küzd, ami kétszerese a tavaly novemberben regisztrált aránynak. Ebből a csoportból 10-ből 9 állítja, hogy a magasabb élelmiszer- és italárak komoly aggodalomra adnak okot, és ennél csak az energiaszámlák aggasztanak több embert, így egyértelmű, hogy az élelmiszerek inflációja mekkora mértékben sújtja az emberek pénztárcáját, és növeli a háztartások aggodalmait.”

A fogyasztók az ünnepekre fordított összeget is érezhetően csökkentik. Októberben minden tizedik háztartás vásárolt csak tököt és egyre kevesebben kezdték el a szekrényeket és a fagyasztót  feltölteni karácsonyra, és inkább várnak vele, vagy egyszerűen csak em fér bele…

Az elmúlt hónapokban a tej ára emelkedett a leggyorsabban, tavalyhoz képest elképesztő, 34,5 százalékkal drágult az Országos Statisztikai Hivatal októberben közzétett adatai szerint. A vaj ára 27,9%-kal, a tojás ára 23,2%-kal, a sajt ára 21,6%-kal emelkedett. A legkisebb mértékben az édességek és a gyümölcsök ára emelkedett, 3,9, illetve 7,8 százalékkal.

Az Aldi volt a leggyorsabban növekvő kiskereskedő a legutóbbi időszakban, éves szinten 22,7 százalékkal növelte eladásait, így 9,2 százalékos piaci részesedésre tett szert, míg a Lidl 21,5 százalékkal növelte eladásait, amivel új rekordra, 7,2 százalékra emelte piaci részesedését.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után