1 éven belül harmadszor emeli a dolgozók fizetését az Aldi Nagy-Britanniában, és így már náluk lehet a legtöbbet keresni óránként - óriási a verseny az új alkalmazottakért 1

Az Aldi 12 hónapon belül a harmadik fizetésemelést adja alkalmazottainak, hogy átsegítse őket a megélhetési költségek válságán Nagy-Britanniában. A pénztárcabarát áruházlánc nemrég bejelentette, hogy országosan 11 fontra emelik az alap órabért, míg a London környékén dolgozóké 12,45 fontra emelkedik.

1 éven belül harmadszor emeli a dolgozók fizetését az Aldi Nagy-Britanniában, és így már náluk lehet a legtöbbet keresni óránként - óriási a verseny az új alkalmazottakért 3

Az új minimális órabér így most már magasabb, mint a független szervezet által meghatározott ún. „living wage”, amelyet szeptemberben 10,90 fontra emeltek az infláció és a megélhetési költségek válsága miatt. Giles Hurley, az Aldi UK és Aldi Írország vezérigazgatója így nyilatkozott: „Hihetetlenül büszkék vagyunk az Aldi csapat minden egyes tagjára.”

“És örömünkre szolgál bejelenteni azt is, hogy az első olyan szupermarket vagyunk az Egyesült Királyságban, amely óránként legalább 11 fontot fizet az összes bolti dolgozójának, ami ráadásul meghaladja a Living Wage Foundation által ajánlott minimum órabért.”

Az üzletek alkalmazottainak új bére több, mint 15%-kal magasabb, mint egy évvel ezelőtt, ami azt jelenti, hogy a cég durván 81 millió fontot fektetett abba, hogy a dolgozók fizetése lépést tartson az inflációval.

Az újabb emelést mindössze egy hónappal a legutóbbi, szeptemberi béremelésük után jelentették be, aminek következtében a dolgozók órabére akkor minimum 10,10 fontról 10,50 fontra emelkedett. Ez hozzáadódott a februári első fizetésemeléshez, amely előtt az alapbér 9,55 font volt óránként, de 55 pennyel megemelték azt.

Várhatóan mintegy 26 000 alkalmazott részesül ebben az újabb béremelésben, amelyet 2023. január 1-jétől vezetnek be. A dolgozók fizetése iránti elkötelezettsége miatt az Aldit az év munkaadójának választották a The Grocer nevű szakmagazinban. Ám a többi szupermarket is emeli a fizetéseket mivel óriási a verseny, hogy több alkalmazottat toborozzanak lehetőleg még a karácsonyi nagy rohanás kezdete előtt.

Az Aldi riválisa, a Lidl országos szinten 10,10 fontról 10,90 fontra, Londonban pedig 11,30 fontról 11,95 fontra emelte az alap órabéreit. A Marks & Spencer 20 penny óránkénti emelést adott a személyzetének, 10 fontról 10,20 fontra. A Wilko üzletlánc pénteken emelte meg a fizetéseket, ami azt jelenti, hogy az alkalmazottai óránként legalább 10 fontot kapnak. Hatalmas tehát a verseny a supermaketek közt az alkalmazottakért, lehet érdemes elgondolkodni a jelentkezésen, ha valaki jelenleg ennél kevesebbet keres…       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után