£13,000-ra ugrott egy pár havi energiaszámlája egyik napról a másikra Nagy-Britanniában 1

Egy pár vérnyomása az egekbe szökött, miután a havi energiaszámlájuk egyik napról a másikra 13 000 fontra emelkedett.

£13,000-ra ugrott egy pár havi energiaszámlája egyik napról a másikra Nagy-Britanniában 3

Az 54 éves Stewart Neely és felesége, Gayle általában havi 156 GBP-t fizetnek gázért és áramért az OVO Energy-nek, amely idén a második legrosszabb szolgáltató lett, ami az ügyfelek kezelését illeti. Ám az újonnan beszerelt intelligens mérőóra állásának leolvasása után az egy gyermekes apuka legnagyobb megdöbbenésére azzal szembesült, hogy a 189,99 GBP túlfiztésből egy éjszaka leforgása alatt 13 037,71 GBP tartozása lett.

Stewart, aki rendőrtiszt és a skóciai Kilmarnockból származik a következőket mondta: „Mindig pluszban vagyunk a számlánkon, de a növekvő költségek miatt folyamatosan figyelemmel kísérem a számlákat és az energia felhasználásunkat.”

„Múlt héten megnéztem az online számlaegyenlegemet, és a vártnak megfelelően 189 GBP volt még rajta. Kedden azonban újra megnéztem a számlámat, és rémületemre azt láttam, hogy 13 000 GBP tartozásunk van.”

Hiába hívták fel a szolgáltatójukat a tartozás módosításáért, egyszerűen csak megkérdezték tőlük, hogy ki akarják-e fizetni a teljes összeget telefonon keresztül. A házaspárnak még a csoportos beszedési megbízásos fizetését (direct debit) is megemelték az előző havi 177 fontról, és azt állítják, hogy a korábbi mérőállásukat is megváltoztatták, hogy tükrözzék a jelentősen magasabb számlát.

Úgy érezték, nincs más választásuk, mint felvenni a kapcsolatot a sajtóval, hogy segítsenek nekik megvédeni magukat ezzel a mérhetetlen igazságtalansággal szemben.

A 48 éves Gayle így nyilatkozott: „Nem sokkal később hívást kaptam az OVO-tól, és azt mondták, hogy minden rendben van, és 150 GBP jóváírást adtak a számlánkra, így kérve elnézést az okozott kellemetlenségért.”

„Kiderült ugyanis, hogy az egyik alkalmazott hibája volt, ami miatt ilyen hatalmasra ugrott a számlájuk egy szemvillanás alatt, aki véletlenül a villanyóra állását a gázóráéhoz rögzítette. Nincs kétségem afelől, hogy nem oldottuk volna meg ezt a szitut olyan gyorsan, ha a Sunday Mail nem keveredett volna bele az ügybe.” – tette hozzá.

Amikor a Sunday Mail megkereste a céget, az OVO szóvivője ezt mondta: „Nagyon sajnáljuk Neely urat és feleségét. A hibát kijavítottuk, és az okozott kellemetlenségért elnézést kérve egy kisebb összeget írtunk jóvá a számlájukra.”

Az OVO 4,5 millió ügyfelet lát el energiával az Egyesült Királyságban…    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után