Figyelem! Országos program indul Nagy-Britanniában, amellyel a háztartások pénzt kereshetnek / spórolhatnak energiaszámláikból – hivatalosan is közzétették a program részleteit 1

A háztartások pénzt kereshetnek olyan formában, hogy árengedményt kapnak villanyszámlájukból, ha a tél folyamán bizonyos napokon csökkentik az elektromos berendezéseik csúcsidőben történő használatát, a National Grid áramkimaradások elkerülésére tett erőfeszítéseinek részeként.

Figyelem! Országos program indul Nagy-Britanniában, amellyel a háztartások pénzt kereshetnek / spórolhatnak energiaszámláikból – hivatalosan is közzétették a program részleteit 3

A hálózatüzemeltető most végre bejelentette a program részleteit, amely szerinte akár 100 fontot is megtakaríthat a háztartásoknak. November és március között első körben 12 „teszt” nap lesz, amelyek célja az ügyfelek reakcióinak vizsgálata. De csak az intelligens mérőórákkal rendelkező otthonok vehetnek részt a programban. Angliában, Skóciában és Walesben, ahol a rendszert tesztelik, mindössze 14 millió háztartásban, vagyis a háztartások kevesebb mint felében van felszerelve intelligens mérőóra.

A részt vevő ügyfelek 24 órával előtte értesítést kapnak a “teszt” napról, ahol arra kérik majd őket, hogy lehetőség szerint csökkentsék csúcsidőben az áramfogyasztásukat a National Grid által meghatározott időszakban, ami valószínűleg 16:00 és 19:00 óra között lesz. Ez magában foglalhatja a szárítógép vagy a mosógép használatának késleltetését, vagy a vacsora mikrohullámú sütőben való megmelegítését a sütő helyett.

A National Grid közölte, hogy a tesztidőszak alatt kilowattóránként 3 fontot fizet az energiaszolgáltatóknak, amelyeknek alá kell írniuk a szerződést, hogy az ügyfelek számára üzemeltethessék az intelligens mérőórákat.

Az intelligens mérőórák váltják le a meglévő gáz- és villanyórákat, és mérik az otthoni energiafogyasztást. A nagy különbség az, hogy ezeket az információkat közvetlenül a szolgáltatónak küldik el vezeték nélküli hálózatokon, valós időben. A szolgáltatók azt mondják, hogy ez azt jelenti, hogy így csak annyit kell fizetni, amennyit használunk, így a számlák pontosabbak, mint a becsültek. Ez azt is jelenti, hogy jobban figyelemmel kísérhetjük a fogyasztást, és módosíthatjuk szokásainkat, ha pénzt szeretnénk megtakarítani.

Az egyes szolgáltatók döntik majd el, hogy mennyi pénzt kapnak az ügyfelek, és hogy a pénzt levonják-e a számlákból, jóváírják-e a számlákon, vagy lesz-e lehetőség készpénzfelvételre.

A National Grid most először teszteli nagy méretekben az általa “Keresleti rugalmassági szolgáltatásnak” nevezett ötletet, hogy olyan rendszert hozzon létre, amely “biztosítékként” szolgálhat, ha ezen a télen csökkentenie kell az áramfelhasználást bizonyos időszakokban. A háztartásokat akár háromórás áramkimaradásra is figyelmeztették, ha a gázellátás rendkívül alacsony lesz, de a National Grid reméli, hogy az új rendszer más intézkedések segítségével együtt ezt meg tudja akadályozni.

A villamosenergia-hálózat-üzemeltető közölte, hogy a szolgáltatást az Egyesült Királyság Ofgem energiaszabályozó hatósága jóváhagyta, ami azt jelenti, hogy az áramszolgáltatók és jelentkezhettek a programba, és majd hirdethetik a rendszert az ügyfeleknek.

Nyilvánvaló, hogy az Egyesült Királyság nagy energiavállalatai közül sok részt kíván venni a programban, miután az elmúlt hónapokban konzultáltak velük arról, hogyan is működne ez az egész. A program azon vállalkozások számára is nyitva áll, amelyek például módosíthatják a termelési ütemtervet, vagy csúcsidőben akkumulátorra vagy generátorra válthatnak.

Az Octopus Energy már bejelentette, hogy részt vesz. Az év elején 100 000 ügyféllel már üzemeltetett egy próbaprogramot, bár akkor sokkal kisebb kedvezményt kínált azoknak, akik csökkentették az energiafelhasználásukat a csúcsidőben. Úgy tudni, hogy több napot kínálnak majd – összesen 25-öt az eddig tervezett 12-vel szemben –, hogy a háztartások lehetőséget kapjanak az energiafelhasználás csökkentésére, ahogy az Egyesült Királyság átvészelje a telet. Az Octopus Energy szerint 350 000 ügyfél regisztrált már előre a szóban forgó programba.

A cég vezetője, Greg Jackson a következőket mondta: „Tegyük tisztába a dolgokat: ez egy történelmi pillanat – az energia új korszakába lépünk, amelyben a háztartások a passzív felhasználókból az intelligensebb, zöldebb és olcsóbb hálózat aktív támogatóivá válnak.”         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után