Figyelem! A repülőterek dolgozói is sztrájkot hirdettek Nagy-Britanniában, megbénulhat az utazás mindenhol karácsony és szilveszter környékén 1

A határőrség dolgozói megszavazták a karácsonyi sztrájkot a nagyobb brit repülőtereken, ami további utazási káoszt jelenthet a mozgalmas ünnepi időszak alatt.

Figyelem! A repülőterek dolgozói is sztrájkot hirdettek Nagy-Britanniában, megbénulhat az utazás mindenhol karácsony és szilveszter környékén 3

A PCS szakszervezet azt mondta, hogy az útlevélellenőrzésnél dolgozó és különböző feladatokat ellátó körülbelül 1000 alkalmazott fog sztrájkolni a fizetések és munkahelyi körülmények körül kialakult vita folytán december 23. és 26. között, majd december 28. és 31. között Gatwicken, Heathrown, Manchesterben, Birminghamben, Glasgowban és Cardiffban.

Mark Serwokta szakszervezeti főnök elismerte, hogy a repülőtéri sztrájkok „jelentős hatással lesznek” a Nagy-Britanniában élők utazási terveire nézve.

Serwotka úr tárgyalt miniszterekkel, de a szakszervezeti főnök azt mondta, hogy nem hajlandók emelni a kétszázalékos béremelési ajánlatot. „Folyton azt mondják, hogy az ajtójuk nyitva van, de… nincs mögötte semmi.”

A PCS vezetője elmondta, hogy néhány alacsony fizetésű kormányzati alkalmazott már élelmiszerbankok igénybevételére kényszerül. “Kétségbeesettek” – mondta. „A kormány már holnap leállíthatja ezeket a sztrájkokat, ha pénzt tesz le az asztalra.”

A baj azonban még tovább fokozódhat – figyelmeztettek a szervezők, és a sztrájkok „kiéleződhetnek”, hacsak a kormány nem hajlandó „most azonnal fizetni”. A kormány már megerősítette, hogy bevonja a hadsereget a kikötőkbe és a repülőterekre, hogy fedezze a határőrizet személyzetét az ünnepi időszakban.

Eközben a segélyszolgálatok dolgozói további korlátozásokkal szembesülhetnek a sztrájkjogaikat illetően, miután Rishi Sunak bejelentette, hogy „szigorú új törvényeket” kíván bevezetni a munkabeszüntetések elleni küzdelem érdekében.

Nem zárták ki annak lehetőségét sem, hogy ez magában foglalja a mentők és más sürgősségi dolgozók sztrájkjogának tilalmát, vagy a javasolt minimális szolgáltatási szintre vonatkozó jogszabály kiterjesztését a teljes közszférára. Sunak megjegyzése egy nappal azután hangzott el, hogy a GMB, a Unison és a Unite szakszervezetek bejelentették, hogy összehangolt sztrájkot hirdetnek az NHS munkatársai között, beleértve a mentőket is december 21-én és 28-án.   Forrás

A további, már behirdetett sztrájkokról, ami számos ágazatot érint, itt tudhattok meg többet… 

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után