Alig pár hete van új miniszterelnök, és már több mint 100,000-en szavaztak arra, hogy azonnali választások és kormányváltás legyen, mert akkora a káosz 1

Több mint 100 ezren írták alá azt az új, alig pár napja indított petíciót, amely azonnali általános választást követel „a jelenlegi kormány által okozott hatalmas káosz megszüntetése érdekében”.

Alig pár hete van új miniszterelnök, és már több mint 100,000-en szavaztak arra, hogy azonnali választások és kormányváltás legyen, mert akkora a káosz 3

Az aláírások számának 100 ezer fölé emelkedése azt jelenti, hogy túllépte azt a küszöböt, amely ahhoz szükséges, hogy az indítványt parlamenti vitára bocsátsák. A petíciót Kwasi Kwarteng mini-költségvetése előtt nyújtották be pénteken, ami utána a font árfolyamának rekord alacsony szintre süllyedését eredményezte a dollárral szemben, ami miat az IMF és a Bank of England is azonnali beavatkozásra kényszerült.

„Példátlan a káosz, amely az Egyesült Királyság kormánya körül eluralkodott” – mondta Darrin Charlesworth, a petíció szervezője. „Háború dúl Ukrajnában; az Észak-Írországi Protokoll tovább rontotta kapcsolatunkat Európával; recesszió van; maga az Egyesült Királyság is megszűnhet létezni, mivel Skócia függetlenségre törekszik. Ez a legnagyobb kihívás, amivel életünk során eddig szembe kellett néznünk.” – tette hozzá a szervező, mielőtt azt kérné a petíció szövegében, hogy hadd dönthesse el a nép, „ki vezet át bennünket ezen a zűrzavaron”.

Napokig tartó hallgatás után Liz Truss miniszterelnök csütörtökön végre nyilatkozott a válság kapcsán és kitartott amellett, hogy a mini-költségvetési csomag a „helyes terv”, annak ellenére, hogy az általa a piacokon okozott zűrzavar óriásira nőtt. Azt mondta, a pénzügyminiszter által pénteken bemutatott csomag „hosszú távon jobb pályára állítja az országot”, de elismerte, hogy a nagyobb növekedés „nem fog egyik napról a másikra megtörténni”.

Sir Keir Starmer a munkáspárt vezetője szerdán felszólította Trusst, hogy hívja vissza a parlamentet a pénzügyi válság átbeszélésére, miután a Bank of England bejelentette, hogy államkötvényeket vásárol a piac lenyugtatása érdekében.

„A Bank of England lépése nagyon komoly” – mondta Sir Keir a munkáspárt konferenciáján. „És azt hiszem, rendkívül sokan aggódnak a jelzáloghitelük, az emelkedő árak, most már a nyugdíjuk miatt is. A kormány egyértelműen elvesztette az irányítást a gazdaság felett.”

Majd hozzátette: „A kormánynak most vissza kell hívnia a parlamentet, és a kukába kellene dobnia ezt a költségvetést, mielőtt még több kár keletkezik.” A liberális demokraták is kijelentették, hogy a parlamentet össze kell hívni, hogy megvitassák a pénzügyi stabilitás biztosítását célzó lépéseket.

A kormány így reagált a petícióra: „Az Egyesült Királyság parlamentáris demokrácia, és a Konzervatív Párt továbbra is a többségi párt. A miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy lehetőséget és jólétet biztosít az országban élő minden embernek és a jövő generációinak.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után