Íme az első új érme Károly király arcképével: te észreveszed a különbséget? 1

Végre bemutatták az első új érméket amelyen az új uralkodó, Károly király szerepel. Mostantól ő váltja le édesanyját, és 1952 óta ő lesz az első király a brit pénzérméken.

Íme az első új érme Károly király arcképével: te észreveszed a különbséget? 3

Az emberek körülbelül decembertől kezdhetik majd el felfedezni a király portréját az érméken, ahogy az új 50 pennnys érmék fokozatosan forgalomba kerülnek. Chris Barker, a Királyi Pénzverde Múzeum munkatársa szerint Charles képe „méltóságos és kecses lett”.

Nicola Howell, a pénzverde kereskedelmi vezérigazgató-helyettese így nyilatkozott: „Arra számítunk, hogy a vásárlók októbertől kezdhetik átvenni az emlékérméket, majd várhatóan decembertől az 50 pennyes érmék is elkezdenek majd megjelenni az emberek pénztárcáiban.”

Íme az első új érme Károly király arcképével: te észreveszed a különbséget? 4

A király alakját körülvevő latin felirat „• CHARLES III • D • G • REX • F • D • 5 POUNDS • 2022”. Lefordítva: „III. Károly király, Isten kegyelméből, a hit védelmezője”.

A portrét Martin Jennings szobrász készítette, és Károly király személyesen hagyta jóvá – közölte a pénzverde.

Az 50p-s hátoldalán egy olyan dizájn látható, amely eredetileg az 1953-as koronázási koronán jelent meg. A királynő Westminster-apátságban történt megkoronázásának emlékére készült, és magában foglalja a Royal Arms négy részét egy-egy pajzson.

Íme az első új érme Károly király arcképével: te észreveszed a különbséget? 5

A pajzsok között pedig a négy nemzet jelképei találhatók – rózsa, bogáncs, lóhere és póréhagyma.

Anne Jessopp, a Királyi Pénzverde vezérigazgatója elmondta: „A Királyi Pénzverdére több mint 1100 éve felel az uralkodó képmását viselő érmék készítéséért, és büszkék vagyunk arra, hogy ezt a hagyományt folytatjuk III. Károly király uralkodása alatt is.”

Íme az első új érme Károly király arcképével: te észreveszed a különbséget? 6

„Bár a technológia sokat fejlődött, továbbra is tiszteljük az évszázadok során átörökített brit kézműves hagyományokat. Képzett szakemberekből, szerszámkészítőkből és gravírozókból álló csapatunk gondoskodik arról, hogy a király képmását hűen lemásolják a több millió új érmére.”

A hagyományoknak megfelelően az új pénzen a király képmása balra néz – a királynővel ellentétes irányba.

A pénzverde hétfőn reggel egy emlékérme-sorozatot is kibocsát, méltó módon tisztelegve Őfelsége élete és öröksége előtt. Charles portréja a különleges, 5 fontos emlékérmén és az 50 pennys emlékérmén is megjelenik majd.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után