Azonnali beavatkozásra kényszerült a Bank of England: hatalmas gazdasági összeomlás szélén Nagy-Britannia 1

A Bank of England kénytelen volt közbeavatkozni, hogy megakadályozza „Nagy-Britanniai pénzügyi stabilitásának összeomlását”. Az eseménysor a brit kormány múlt heti mini költségvetése után kezdett el egyre gyorsabban eszkalálódni.

Azonnali beavatkozásra kényszerült a Bank of England: hatalmas gazdasági összeomlás szélén Nagy-Britannia 3

Hatalmas mennyiségű adósságot halmoz majd fel, hogy az elmúlt napokban bekövetkezett tőzsdei összeomlást követően megszilárdítsa az árakat, ezt a lépés általában hatalmas globális pénzügyi válságok alkalmával szokták csak meglépni. A font értéke nagyot zuhant, miután az új kormány pénteken bejelentette gazdasági javaslatait az ország jövőjére vonatkozóan.

Ez azt okozta, hogy a hitelfelvétel költségei, amelyeket a kormánynak fizetnie kell, 20 éves csúcsot értek el, és hatalmas instabilitást kreált a kötvénypiacon. Tekintettel arra, hogy a kulcsfontosságú pénzintézetek, mint például a nyugdíjalapok működése az államkötvények stabilitásától függ, a Bank kénytelen volt közbelépni.

A Bank kijelentette, hogy el akarja kerülni a „nagy-britanniai pénzügyi stabilitást fenyegető egyre nagyobb kockázatot”, és bejelentette, hogy ideiglenesen felvásárol rengeteg államkötvényt.

Liz Truss és Kwasi Kwarteng aláírtak egy tervet, hogy több milliárd font kölcsönt vesznek fel, hogy a múlt héten bejelentett adócsökkentéseket finanszírozni tudják, beleértve a társadalom leggazdagabbjai számára is. Azt állítják, hogy ez elősegíti a növekedés felpörgetését, de az inflációs szintek és a borús világgazdasági kép miatt a befektetők attól tartanak, hogy a kormány olyan ígéreteket tesz, amiknek túl nagy ára lesz, vagy pedig nem fogják tudni betartani.

Történelmi mélypontot ért el hétfőn a font sterlingnek a dollárral szembeni értéke, és a brit gazdaságba vetett bizalom csökkenése miatt a nagybefektetők menekülőre fogták. Egy rendkívül szokatlan lépéssel a Nemzetközi Valutaalap tegnap este közvetlenül bírálta a kormány tervét, és „újraértékelésre” sürgette azt.

A bank kormányzója most példátlan sürgősségi lépést jelentett be, hogy megállítsa a helyzet további romlását az államadósság felvásárlásával, hogy stabilizálja a kormány által fizetendő egyre emelkedő kamatot.

Egy gondosan megfogalmazott nyilatkozatában a Bank ténylegesen elismerte, hogy attól tart, hogy az Egyesült Királyság a teljes gazdasági összeomlás küszöbén állhat.

Az árak összeomlása után felfüggesztette azt a tervét is, hogy államkötvény-aukciót indítson. Egyelőre nem világos, hogy ez a lépés végül mennyibe fog kerülni az adófizetőknek. A Bank közleménye így szólt: „Ha ezen a piacon a diszfunkció folytatódna vagy súlyosbodna, az jelentős kockázatot jelentene az Egyesült Királyság pénzügyi stabilitására nézve.”

„Ez a finanszírozási feltételek indokolatlan szigorításához és a reálgazdaságba irányuló hiteláramlás csökkenéséhez vezetne. Pénzügyi stabilitási célkitűzésével összhangban a Bank of England készen áll a piac működésének helyreállítására és a kockázatok csökkentésére a brit háztartások és vállalkozások számára.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után