£200-ot is bukhatnak a külföldi magyarok évente, ha erre nem figyelnek oda 1

A magyar fizetések akár öt, nyolcszorosát is megkereshetik a külföldön elhelyezkedő magyarok, aminek a híre gyorsan terjed, és másokat is megkísért. A kivándorlás mértékének egy elég jó mutatószáma, hogy mennyit utal haza, rokonaiknak, ismerőseiknek a külföldön dolgozó magyarság.

pension_2354816b

Egyre többen vannak, akik a szép summa reményében kivándorolnak, de ezt a hatást fokozza az otthoni kilátástalanság is. A kivándorlók legtöbbje ráadásul csalódott az otthoni rendszerben és nem tervezi, hogy egyhamar visszatér Magyarországra. Az Aon Hewitt és az AIESEC által készített tanulmány szerint az emberek több, mint 40%-a elhagyná az országot a több pénz, vagy a szakmai fejlődés reményében.

A tömeges kivándorlás egyik fontos és érdekes gazdasági hatása, a külföldre kitelepült magyarok által hazautalt pénzmennyiség növekedése. A legtöbb ilyen jellegű utalás célja a rokonok és barátok támogatása, illetve az otthoni tartozások, hitelek kifizetése. Mivel a rokonok az így kapott pénzt saját magukra, ruhákra, élelmiszerre, életszínvonaluk javítására fordítják, elmondható, hogy a külföldről hazautalt pénzmennyiség gyakorlatilag a szegénység csökkentésében is szerepet játszik.

04-hazautalasok2000-2013

A hazautalások értéke 2014-ben elérte a 2.1 milliárd GBP-t (jelenlegi árfolyamon 920 milliárd forintot) a a statisztikai hivatal adatai szerint. Ez Magyarország éves GDP-jének 3%-a körül van, ami azt jelenti, hogy ez az összeg már komoly hatással van az otthoni helyzetre is. A Magyarországra érkező összegek legnagyobb része Németországból, az USA-ból, Nagy-Britanniából, és Kanadából származik.

Ha azzal számolunk, hogy nagyjából félmillió magyar él külföldön és a hazautalt összeg egy viszonylag nagy része kevés gazdag embertől, vagy jól menő vállalkozástól származik, még akkor is, egy átlagos külföldön élő magyar éves szinten 1,000-3,000 fontot utal haza.

Attól függően, hogy milyen módon utalunk, az utalás költségei közt igen nagy különbségek lehetnek. Mivel rengeteg pénzt és időt megspórolhatunk, szeretnénk felhívni minden külföldi magyar figyelmét egy új, hatékony utalási módra, ami egyszerűbb, gyorsabb és megbízhatóbb, mint amiket eddig használtatok.

Ennyit spórolhatsz éves szinten a sima banki, nemzetközi átutalásokhoz képest:

Évi 600 GBP esetén, 50 GBP-s havi részletekben:

  • Megtakarítás: 12 x 15 GBP = 180 GBP (64,000 Ft)

Évi 1,200 GBP esetén, 100 GBP-s havi részletekben:

  • Megtakrítás: 12 x 17 GBP = 204 GBP (72,500 Ft)

Évi 1,000 GBP esetén, egy összegben:

  • Megtakarítás: 42 GBP (15,000 Ft)

Évi 4,000 GBP esetén, 2 egyenlő részletben:

  • Megtakarítás: 2 x 70 GBP = 140 GBP (50,000 Ft)

Ha utalni szeretnél haza, vagy bárhova külföldre, a lehető legegyszerűbb, legmegbízhatóbb és leggyorsabb szolgáltatóval, akkor megspóroljuk neked a keresgéléssel töltött időt: Itt találod a részleteket és a linket a weboldalukra. (Az utalás költsége velük akár 89%-kal is olcsóbb lehet.)

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után