Darth Vader és a birodalmi rohamosztagosok megszállták Londont 1

A Star Wars filmek közismert „főgonosza” Darth Vader és zsoldos katonái, a fehér ruhás rohamosztagosok Kelet-London utcáit elfoglalva vettek részt a kasszasiker filmek maszkmesterének, Stuart Freeborn-nak a tiszteletére tartott megemlékezésen.

vader1

A megemlékezés a leytonstonei Heathcote Arms nevű pub-ból indult. Vader nagyúr és katonái végigmasíroztak a Grove Green Road-on egészen a házig, ahol Freeborn született még 1914-ben.

A sötét nagyúr a forgalmat is megállította, hogy köszöntse rajongóit, akik közül sokan maguk is jelmezt viseltek. Kezet rázott mini hasonmásával a kis Vaderrel, aki nagyon izgatottan várta ezt a pillanatot, ugyanis végre találkozhatott kedvenc filmjének kedvenc gonoszával. Vader ezután a többi rajongóval is csinált pár közös fotót.

vader3

A maszkmesterek ősatyjaként tisztelt Freeborn álmodta és csinálta meg a híres sci-fi trilógia összes fura karakterének arcberendezését. Neki köszönhető többek közt Chewbacca vagy Yoda mester karaktereinek életre keltése is.

Freeborn munkásságai közé tartozik többek közt a 2001 Űrodüsszeia emberszabású majmainak megalkotása is. A sokak által ismert és nagy tiszteletben tartott maszkmester 2013 februárjában hunyt el 98 éves korában.

vader2

A Star Wars filmek kedvelőinek jó hír, hogy a mostanra már 6 részes film hetedik epizódja hamarosan megtekinthető lesz az angliai mozikban Star Wars: The Force Awakens címmel, december 17-től.

https://www.youtube.com/watch?v=tUW7EDJmWUA

Forrás: http://www.standard.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]