Adóbevallás: Emberek millióinak mindössze pár napjuk maradt, hogy elkerüljék a 100 GBP-os bírságot Nagy-Britanniában 1

Mára már csaknem négymillió embernek kevesebb, mint egy hete maradt arra, hogy benyújtsa az adóbevallását, vagy egy 100 GBP-os büntetést kockáztat, amit további pénzbírságok követhetnek.

Adóbevallás: Emberek millióinak mindössze pár napjuk maradt, hogy elkerüljék a 100 GBP-os bírságot Nagy-Britanniában 3

Az egyéni vállalkozók adóbevallásának online leadási határideje ugyanis január 31. A HM Revenue and Customs (HMRC) úgy saccolta, hogy a 2022-2023-as adóévre több mint 12,1 millió személynek kell ezt benyújtania, természetesen az adótartozással együtt.

Már több mint 8,3 millióan meg is tették ezt és le is adták az adóbevallásukat szerte a szigetországban, azonban még mindig rengetegen vannak, akik az utolsó pillanatra hagyták. Myrtle Lloyd, a HMRC ügyfélszolgálati főigazgatója a következőket mondta: „Ha Ön egyéni vállalkozó adófizető, akkor itt az ideje, hogy lépéseket tegyen és leadja az adóbevallását.”

„Az adóbevallás benyújtása után könnyen megtudhatja, hogy mekkora tartozása van, és online vagy a HMRC alkalmazás segítségével is fizethet. Ha többet szeretne megtudni, keressen rá a „pay my self assessment” kifejezésre a gov.uk oldalon.”

Azok az emberek, akik nem tudják a teljes összeget kifizetni, beállíthatnak egy fizetési időpontot, és online tájékozódhatnak arról, hogyan kell ezt megtenni anélkül, hogy beszélnének a HMRC-vel, ha 30 000 GBP-nál kevesebb tartozásuk van. A bevallás kitöltésekor fontos a bankszámlaadatok feltüntetése, hogy ha a HMRC-nek kell a túlfizetés miatt önnek visszafizetnie, azt gyorsan és biztonságosan meg tudja tenni, csekk kiállítása nélkül – közölte az adóhatóság.

A késve leadott adóbevallás szankciói tartalmaznak egy kezdeti 100 GBP fix pénzbüntetést, amely akkor is érvényes, ha nincs fizetendő adó, vagy ha az esedékes adót időben megfizetik. Három hónap elteltével további napi 10 GBP büntetés jár, de legfeljebb 900 GBP, hat hónap elteltével pedig további büntetés, amely az esedékes fizetendő adó 5%-a vagy 300 GBP, attól függően, hogy melyik a magasabb. 12 hónap elteltével további 5% vagy 300 GBP díjat számítanak fel, amelyik több.

További szankciók is járnak a késedelmes adóbefizetésért. A HMRC megvizsgálja, hogy az ügyfél miért nem tudta betartani a határidőt. Aki ésszerű kifogást tud felmutatni, az elkerülheti a büntetést. Az embereknek azt is tudniuk kell, hogy a csalók a határidőt felhasználva megpróbálhatják becsapni őket. Soha ne osszuk meg épp ezért az HMRC bejelentkezési adatainkat senkivel.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után