„Adnék én nekik fizetésemelést, de most nem tehetem” – a brit miniszterelnök legfrissebb nyilatkozata 1

Rishi Sunak azt mondta, hogy szívesen adna „masszív” béremelést az ápolóknak, de ragaszkodott ahhoz, hogy azokra a pénzekre az egészségügyi szolgáltatások más területein nagyobb szükség van jelenleg.

„Adnék én nekik fizetésemelést, de most nem tehetem” – a brit miniszterelnök legfrissebb nyilatkozata 3

A kormányfő azt is megismételte, hogy fontos most az infláció lecsökkentését előtérbe helyezni, figyelmeztetve arra, hogy a nagy fizetésemelések közvetett módon mindenkinek az életét megnehezítenék. Néhány nappal azelőtt, hogy az ápolónők újabb sztrájkot hirdetnének a magasabb fizetések miatt, Sunak úr azt mondta: „Az ápolóknak kivételt kellene képezniük [a közszolgálati fizetések korlátozása alól], és ez azért van, mert hihetetlen munkát végeznek mindannyiunkért, és ezt a világjárvány idején is bebizonyították.”

„Nagyon hálás vagyok nekik ezért, és igazad van, NHS családban nőttem fel. Szóval ez mélyen érint engem is. Szeretnék én hatalmas béremelést adni az ápolóknak. Ki ne szeretne? Sőt, hát nem is kérdés, hogy ez az én életem is megkönnyítené jelen körülmények közt?” – magyarázta Mr. Sunak.

„De ez az egész a döntésekről szól. Jelenleg az NHS-be befolyó pénz a legnagyobb összeg, ami valaha volt, de ezt sok különböző helyre kell elhelyeznünk. Több orvost, több nővért kell alkalmaznunk. Több szkennelő berendezésre van szükségünk, hogy kimutathassuk a rákot.”

Műtétek és járóbeteg-rendelések ezreit halasztották el, amikor decemberben és a múlt hónapban az ápolónők sztrájkoltak. A TalkTV-nek adott interjújában Mr. Sunak beleegyezett, hogy megvitassa a nővérek parkolásának költségeit is, de nem volt hajlandó egyetérteni abban, hogy az ingyenes kellene, hogy legyen.

Mivel a legtöbb közvélemény-kutatásban a toryk több mint 20 ponttal lemaradnak a Munkáspárt mögött, a miniszterelnök igyekezett hangsúlyozni, hogy eltökélt szándéka teljesíteni öt kulcsfontosságú ígéretét, amelyek a választópolgárok számára a legfontosabbak jelen körülmények közt. Azt mondta, „teljes szívvel hiszi”, hogy az infláció szabályozásával, a gazdaság növekedésével, az NHS várólistáinak csökkentésével és a migránshajók megállításával meg tudja fordítani az ország helyzetét.

Az illegális migráció kezelése „valószínűleg a legtrükkösebb az összes probléma közül”, de „ez egy olyan ügy, ami nagyon fontos számomra” – mondta. „Amikor azt hallom, hogy valaki több ezer fontot fizetett azért, hogy idejöjjön, és kihasználja a rendszerünket, és az együttérzésünket, az helytelen” – tette hozzá.

A miniszterelnök megígérte, hogy a bevándorlási ügyeket napokon vagy heteken belül fogják lerendezni, és nem fognak hónapokig elhúzódni. Sunak megígérte, hogy a ruandai kitoloncolási program meg fog valósulni, és az illegális migránsok megértik majd, hogy kitoloncolhatják őket, de az Egyesült Királyság mindig könyörületes ország lesz a háború vagy az elnyomás elől menekülők számára, mint például Hongkong, Szíria vagy Ukrajna esetében.

Piers Morgan kérdésére, hogy van-e ideje változtatásokat végrehajtani a következő választások előtt, a miniszterelnök így válaszolt: „Igen, teljes szívemből hiszek ebben, és szinte mindent beleadok, és persze lehet, hogy az emberek nem érzik még a változásokat… de nehéz a helyzet, de szeretném, ha az emberek bíznának abban, hogy jobb lesz.”

Azt is kihangsúlyozta, az év végére a kormány felére csökkenti az inflációt. És azt mondta az embereknek, hogy „legyenek bizalommal”, mert „jobbá tudom tenni, és jobbá is fogom tenni a helyzetet. Ez az, amiért éjjel-nappal dolgozom.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után