Az új 900 fontos megélhetési költség támogatás Nagy-Britanniában: mikor fogjuk megkapni 1

A Nagy-Britanniában élők 900 font plusz segítséget kapnak majd a megélhetési költségek válsága közepette, ahogyan azt Jeremy Hunt pénzügyminiszter úr az őszi nyilatkozatában bejelentette.

Az új 900 fontos megélhetési költség támogatás Nagy-Britanniában: mikor fogjuk megkapni 3

A kormány megélhetési költségcsomagja 2023-24-re összesen 26 milliárd fontot tesz ki, míg a munkaképes korú háztartások és a fogyatékkal élők juttatásai nagyjából 11 milliárd fontot. Ahogy Hunt a nyilatkozatában elmondta: „További 1 milliárd GBP finanszírozást biztosítunk a Háztartási Támogatási Alap további 12 hónapos meghosszabbításához, segítve a helyi hatóságokat, hogy segítsenek azoknak, akikhez valami miatt ne jutna el. ‘

A millió dolláros kérdés azonban az, hogy mely személyek jogosultak erre a megélhetési költségek újabb támogatására… Íme tehát a részletek!

A becslések szerint az Egyesült Királyságban több mint nyolcmillió, rászorultságon alapuló támogatásban részesülő háztartás lesz jogosult a további 900 GBP megélhetési költség támogatásra 2023-2024-ben.

A DWP azt is megerősítette, hogy az első két kifizetésre idén tavasszal és ősszel kerül majd sor, az utolsó részlet pedig jövő tavasszal lesz esedékes. Az első 301 GBP-os részlet valószínűleg az adóév vége után – április 6-án – érkezik majd, az őszi részlet kifizetése pedig októberben vagy novemberben történik majd meg. A 299 GBP-os végső összeget pedig 2024 tavaszán április 6-a előtt nem sokkal utalják majd ki azoknak, akik jogosultak rá.

A kifizetésre azok a háztartások jogosultak, akik az alábbi ellátásokban részesülnek:

  • Universal Credit
  • Income-based Jobseekers Allowance
  • Income-related Employment and Support Allowance
  • Income Support
  • Pension Credit
  • Working Tax Credit
  • Child Tax Credit

A rászorultsági alapú támogatásokon és a rokkantsági kifizetéseken felül a jogosult nyugdíjasok is további 300 font megélhetési költség támogatást kapnak majd. Emellett országszerte több mint hatmillió ember részesül rászorultságtól független rokkantsági ellátásban, és ők jövőre további 150 GBP rokkantsági költségtérítést kapnak.

Mikor fizetik ki az összeget az ellátásra jogosult háztartásoknak?

A DWC és a HMRC még nem jelentette be a kifizetések pontos dátumát de ez rövidesen meg fog történni. A pénz adómentes, és nem befolyásolja az igényelhető juttatások felső határát vagy a meglévő juttatásokat.

Hogyan fogjuk megkapni a kifizetéseket?

A kormány megélhetési költség támogatásokra vonatkozó iránymutatása szerint a kifizetés automatikusan a jogosult személy számlájára történik majd, ahova általában a többi támogatást is utalják.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után