Ki jogosult az új 900 fontos megélhetési költség támogatásra Nagy-Britanniában, és mikor fogjuk megkapni 1

A Nagy-Britanniában élők 900 font plusz segítséget kapnak majd a megélhetési költségek válsága közepette, ahogyan azt Jeremy Hunt pénzügyminiszter úr az őszi nyilatkozatában bejelentette.

Ki jogosult az új 900 fontos megélhetési költség támogatásra Nagy-Britanniában, és mikor fogjuk megkapni 3

A kormány megélhetési költségcsomagja 2023-24-re összesen 26 milliárd fontot tesz ki, míg a munkaképes korú háztartások és a fogyatékkal élők juttatásai nagyjából 11 milliárd fontot. Ahogy Hunt a csütörtöki nyilatkozatában elmondta: „További 1 milliárd GBP finanszírozást biztosítunk a Háztartási Támogatási Alap további 12 hónapos meghosszabbításához, segítve a helyi hatóságokat, hogy segítsenek azoknak, akikhez valami miatt ne jutna el. ‘

A millió dolláros kérdés azonban az, hogy mely személyek jogosultak erre a megélhetési költségek újabb támogatására… Íme tehát a részletek!

A becslések szerint az Egyesült Királyságban több mint nyolcmillió, rászorultságon alapuló támogatásban részesülő háztartás lesz jogosult a további 900 GBP megélhetési költség támogatásra 2023-2024-ben. A kifizetés egynél több részletben történik majd, amelyet még nem részleteztek. Mivel a Munkaügyi és Nyugdíjügyi Minisztérium (DWP) és a HMRC néhány napon belül fogja majd közölni a részleteket a kifizetések ütemezéséről és dátumairól.

A kifizetésre azok a háztartások jogosultak, akik az alábbi ellátásokban részesülnek:

  • Universal Credit
  • Income-based Jobseekers Allowance
  • Income-related Employment and Support Allowance
  • Income Support
  • Pension Credit
  • Working Tax Credit
  • Child Tax Credit

A rászorultsági alapú támogatásokon és a rokkantsági kifizetéseken felül a jogosult nyugdíjasok is további 300 font megélhetési költség támogatást kapnak majd. Emellett országszerte több mint hatmillió ember részesül rászorultságtól független rokkantsági ellátásban, és ők jövőre további 150 GBP rokkantsági költségtérítést kapnak.

Mikor fizetik ki az összeget az ellátásra jogosult háztartásoknak?

A DWC és a HMRC még nem jelentette be a kifizetések pontos dátumát de ez rövidesen meg fog történni. A pénz adómentes, és nem befolyásolja az igényelhető juttatások felső határát vagy a meglévő juttatásokat.

Hogyan fogjuk megkapni a kifizetéseket?

A kormány megélhetési költség támogatásokra vonatkozó iránymutatása szerint a kifizetés automatikusan a jogosult személy számlájára történik majd, ahova általában a többi támogatást is utalják.     Forrás

Megosztás