Megnyílt az első kassza nélküli „csak fogod, és kisétálsz” élelmiszer üzlet Angliában 1

Az Amazon Nagy-Britanniában is megnyitotta az első “just walk out” (csak sétálj ki) élelmiszerboltot, ahol a vásárlók csak leveszik a polcokról, ami kell és elmennek anélkül, hogy egy fizikai kasszánál fizetniük kellene.

Megnyílt az első kassza nélküli „csak fogod, és kisétálsz” élelmiszer üzlet Angliában 3

Az Amazon Fresh névre hallgató „contactless” üzlet a nyugat-londoni Ealingben van, és bárki számára elérhető, akinek van Amazon fiókja, és telefonján fent van az alkalmazás. Az ügyfeleknek belépéskor le kell szkennelniük egy kódot a mobiljuk kijelzőjén.

Miután beléptek az üzletbe, a vásárlók bármelyik polcról levehetik a termékeket, amiket meg akarnak venni, anélkül, hogy azokat valahol szkennelni kellene, vagy akár egy kaszához odamenni. A polcokon lévő érzékelők észlelik, amikor egy tárgyat levesznek onnan, míg a mesterséges intelligencia által támogatott kamerák és egyéb technológiák figyelik az egyének mozgását és a kiválasztott árukat. A számlát automatikusan a vásárló Amazon számlájára terhelik, amikor elhagyják az üzletet.

Míg a vásárlóknak nem szükséges kapcsolatba lépniük az ott dolgozókkal, az áruház összesen körülbelül 30 embernek ad munkát, és a helyszínen öt alkalmazott is dolgozik, akik segítenek a vásárlóknak, ha kell, polcokat töltenek fel és ételeket készítenek. A nagyjából 230 négyzetméter alapterületű üzletben van egy pult is az Amazon-on vásárolt egyéb tárgyak átvételéhez, valamint önkiszolgáló kávéautomata.

Belülről összességében az üzlet nagyon hasonlít a többi élelmiszer üzlethez, elrendezésre, illetve a termékek skáláját illetően, leszámítva persze a kasszát. Az üzlet előtt csütörtök reggel már sor állt, ugyanis több tucat kíváncsi vásárló és a rivális üzletláncok, köztük a Lidl és a Tesco vezetői is megjelentek, hogy kipróbálják az újszerű élményt.

A 45 éves Carl Knibbs elmondta, hogy rendszeresen vásárol Amazonon, de ide csak azért jött be, mert épp erre járt. „Teljesen lenyűgözött. Ma elég sokan vannak, de amikor az emberek megszokják, nagyon jól fog működni. Azt mondta, hogy kissé furcsának érezte amikor kisétált a kasszánál való fizetés nélkül, de mivel látta, hogy mindenki így tesz így sokkal elfogadhatóbb volt.”

A tervek szerint a közeljövőben további Amazon Fresh üzletek nyílnak majd meg mind London, mind Nagy-Britannia többi részének területén. A cégnek már több mint 20 hasonló érintés és kassza nélküli élelmiszerboltja van az Egyesült Államokban Amazon Go néven.             Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után