Az utasok az utóbbi időben árérzékennyé váltak, a repülőjáratokat pedig csak akciós ajánlatokkal lehet megtölteni a Ryanair szerint. A jól ismert fapados csökkentette az egész évre vonatkozó forgalmi előrejelzését, és emellett úgy tűnik kénytelen lesz csökkenteni a jegyárakat is, mivel az utasok egyre költségérzékenyebbek.

A Ryanair nagy valószínűséggel csökkenteni fogja a jegyárakat, emellett azt is bejelentették, hogy a cég hatalmasat kaszált idén 2

Az a hír is felröppent, hogy a Ryanair az év vége felé úgynevezett „ösztönzőket” vezethet be, hogy meg tudja tölteni a járatait, amelyekből egyébként is 25 százalékkal több van, mint a Covid előtt. A cég épp hétfőn számolt be a korábbi előrejelzéseket is felülmúló eredményeiről. Azonban semmi biztosítékát nem látják annak, hogy ez a sikerszéria ugyanezt a trendet követi a következő negyedévekben.

Neil Sorahan pénzügyi vezető elmondta, hogy a légitársaság az alacsony viteldíjakkal próbálja az előnyét növelni. “Meg akarjuk tölteni a gépeket, és úgy árazunk, ahogy ehhez árazni kell” – nyilatkozta a téma kapcsán adott interjújában.

“Ebben a szakaszban még túl korai lenne megmondani, hogy merre fognak elmozdulni a viteldíjak. Ha a gazdaságban bármiféle lassulás következik be, az emberek továbbra is utaznak, csak éppen árérzékenyebbek, és a Ryanair éppen ebben működik a legjobban” – nyilatkozta Sorahan.

Így hát elég nagy rá az esély, hogy az árak lefelé mozdulnak majd el.

A Bloomberg adatai szerint a nyári vakációk iránti erős kereslet idén igen jó profitot jelentett a légitársaságoknak, főleg azok után, hogy a Covid-19 idején sokan nem tudtak vagy nem is akartak utazgatni. Egyre nagyobb viszont az aggodalom, hogy forgalmas nyári szezon után, elfogy a lendület. Az európai emberek ugyanis szeretnek utazni, de közben egész Európában mindenkinek meg kell küzdenie az infláció és a jelzáloghitelek költségeinek emelkedésével, ami alól Anglia sem kivétel.

A Ryanair a második nagy európai légitársaság, amely a napokban beszámolt a negyedéves eredményről.  Európa vezető diszkont légitársasága 663 millió eurós adózás utáni nyereséget könyvelhetett el az első pénzügyi negyedévben, szemben a 648 millió eurós előzetes becslésekkel. A repülőjárataik töltöttségi szintje, idén 95 százalékra nőtt, a teljes árbevétel pedig 40 százalékkal, 3,65 milliárd euróra ugrott.

A cég mindezzel párhuzamosan viszont csökkentette az egész évre vonatkozó forgalmi becslését, amely szerint mintegy 183,5 millió utassal számolnak, szemben a korábbi 185 milliós előrejelzéssel.

Michael O’Leary a Ryanair vezére korábban azt nyilatkozta, hogy a jegyárak a következő öt évben a magasabb olajárak és a környezetvédelmi díjak miatt emelkedni fognak. A Ryanair, amely üzleti modelljét az ultraolcsó járatokra építette, májusban még azt közölte, hogy a tipikus 9,99 eurós viteldíj a nyári kereslet ugrásszerű növekedésével és a repülőgéphiány miatt megduplázódhat. Most azonban mégis úgy tűnik, hogy az árak csökkenni fognak.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után