Videóra vették, hogy a Ryanair-nek dolgozó poggyászkezelő hogy dobálja a drága hangszereket 1

Rengetegen felháborodtak, miután közzétettek egy videót, ahogy a Ryanair egyik poggyászkezelője – vélhetően a légitársaságnak dolgozó Blue Handling nevű cég egyik alkalmazottja – drága hangszereket hanyagul hajigál fel a futószalagra. A tulajdonos a saját közösségi oldalára posztolta a felvételt, amiből ugyan nem derül ki az eset helyszíne, ám a légitársaságot megjelölte.

Videóra vették, hogy a Ryanair-nek dolgozó poggyászkezelő hogy dobálja a drága hangszereket 3

James Elson zenész a Twitteren osztott meg egy videót, amin az látszik, ahogy a Ryanair egyik csomagkezelője indokolatlanul hanyag módon bánik a méregdrága hangszereivel. A férfi ezt követően nyilvánosságra hozta a felvételt, valamint megjelölte a légitársaságot is, hogy panaszt tegyen a szolgáltatás minőségére vonatkozóan.

Mr. Elson, aki egy esküvőre utazott épp fellépni, az álló repülőgép ablakából filmezte le az eseménysort.

„Milyen jó, hogy vigyáznak a törékeny hangszereinkre… ja, nem” – írta ki a gitáros a videoklip mellé. Amikor a második hangszert is ráhajítja a repülőtéri alkalmazott a futószalagra, a repülőgép egy másik utasa is hallható, amint felkiált: „Ó, a felszerelésük!”

Elson nem nevezte meg a repülőteret, ahol az eset történt, de üzenetében megjelölte a Ryanairt. “Belegondolva abba, hogy mekkora összeget fizettünk azért, hogy vigyázzanak rájuk… Teljesen elképesztő ez a fajta hozzáállás.” – tette hozzá Elson.

A Ryanair weboldala 65 euró/65 font „többlet-poggyászdíjat” említ a hangszerek kezelése esetén. A nagyobb hangszerek esetében a légitársaság megköveteli az utasoktól, hogy külön a hangszernek is vegyenek egy jegyet, amennyiben az utastérben akarják azt tárolni.

Az Elson által közzétett videót már több, mint 5,8 millióan nézték meg a Twitteren, és hatalmas vitát és kommentáradatot indított be a légitársaságok hangszerkezelési szabályzatait illetően.

A skót énekesnő, Iona Fyfe a Twitterén osztotta meg a videót, és hozzátette: “Borzasztó, hogy akárkinek a poggyászával így bánhatnak, nem is beszélve arról, hogy egy törékeny hangszerről van szó, itt valakinek a megélhetéséről van szó, valaki ezzel keresi a kenyerét.”

Robert Komaniecki zeneprofesszor is megosztotta a videót a Twitteren és neki ez volt a hozzáfűzni valója. „Valójában több energiát vesz igénybe ilyen módon felemelni, majd ledobni, mint csak óvatosan felemelni és letenni a futószalagra” – mondta.

Elson később egy másik videót is kirakott, amin már az esküvőn játszanak, és csak ennyit írt hozzá:

„A gitárok szerencsére rendben vannak, nem lett bajuk, az esküvő pedig óriási volt, annak ellenére, hogy @Ryanair mindent megtett, hogy ne így legyen”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után