A négy új vezetéssel kapcsolatos törvény Nagy-Britanniában, ami mindenkit érint, akinek kocsija van 1

Arra kérték az autósokat, hogy ismerkedjenek meg a szeptemberben életbe lépő új vezetési törvényekkel, köztük a mobiltelefon-használat elleni szigorúbb szabályokkal. Arra is figyelmeztetik a járművezetőket, hogy utazásuk során figyeljenek a tiszta levegőjű zónákra, és gondoskodjanak arról, hogy járművük rendelkezzen a szükséges engedélyekkel a bírságok elkerülése érdekében.

A négy új vezetéssel kapcsolatos törvény Nagy-Britanniában, ami mindenkit érint, akinek kocsija van 3

A LeaseCar.uk lízingcég szóvivője így nyilatkozott: „Valóban fontos, hogy minden sofőr figyelemmel kísérje a közúti szabályok ezen a nyáron bekövetkező változásait. Senki sem akarja, hogy pénzbírsággal vagy súlyos pont büntetéssel sújtsák, mert egyszerűen nem értesült az új szabályozásokról. A kormány és a helyi önkormányzatok további szabályokat vezettek be a városközpontok levegőminőségének, valamint az összes autós általános közúti biztonságának javítása érdekében.”

Alacsony kibocsátású zónák

Az alacsony kibocsátású zónák (LEZ) bevezetését általában a városokban alkalmazzák a szennyezés kezelésére. Ha egy jármű káros anyag kibocsátása eléri a minimális káros anyag kibocsátási limitet, a zónába való belépésért díjat kell fizetni. Az Egyesült Királyság számos városa már bevezette a rendszert, például London, Brighton és Birmingham, és sok követni fogja a következő években, köztük Dundee, Aberdeen és Edinburgh is. Az LEZ-be belépő jármű napidíjának befizetésének elmulasztása súlyos büntetést von maga után.

fontos változás Londonban, ami autósok millióit érinti Angliában (Ulez)

Mobiltelefon használat

Az Egyesült Királyságban ma már illegális az autósok számára, hogy utazás közben bármikor használják mobiltelefonjukat. Korábban a sofőrök olyan célokra használhatták telefonjukat, amelyek nem „interaktív kommunikációra” vonatkoztak, például zenekeresésre vagy fényképezésre.

A törvény azonban most szigorodott, ami azt jelenti, hogy akit rajtakapnak a telefonja bármilyen okból történő használatán, 200 GBP pénzbírságot és hat büntetőpontot kap. További intézkedésként azok a sofőrök, akik kevesebb, mint két éve tették le a vizsgát, teljesen elveszíthetik jogosítványukat, ha mobiltelefont használnak vezetés közben.

Figyelem! Mostantól akár 1000 fontra is büntethetnek bárkit, aki vezetés közben telefonozik Nagy-Britanniában – itt van minden, amit tudni kell

Sebességkorlátozók

Az idén nyáron bejelentett, kevéssé ismert szabály szerint mostantól minden új autónak sebességkorlátozóval kell rendelkeznie. A készülék az autókba van beszerelve, és a motor teljesítményének korlátozásával, és így az autó sebességének korlátozásával működik. Ennek ellenére továbbra is a sofőr felelőssége, hogy betartsa az adott út sebességkorlátait.

Egy új eszközt akarnak bevezetni Nagy-Britanniában az autókban, ami lekorlátozza a járművek sebességét

Áruszállítás Európába

A sofőröknek engedélyre lesz szükségük ahhoz, hogy bér vagy díj fejében árukat vagy személyeket szállíthassanak az EU-ba vagy Izlandra, Liechtensteinbe, Norvégiába és Svájcba – például megosztott költségű csoportos kisbuszos utazások esetén. A szabványos nemzetközi tehergépjármű-engedélyre lesz szükség a könnyű tehergépjárművekhez, kisteherautókhoz és vontatókhoz is.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után