Elképesztő, 250 000 GBP, közel 120 millió Ft értékű kincset talált egy házaspár Angliában a házuk padlója alatt 1

Egy házaspárnak óriási szerencséje volt, miután durván negyedmillió fontot érő kincset találtak 400 éves arany pénzérmék formájában Angliában, Yorkshire területén.

Elképesztő, 250 000 GBP, közel 120 millió Ft értékű kincset talált egy házaspár Angliában a házuk padlója alatt 3

A pár a 264 aranytallérból álló kincsre az észak-yorkshire-i otthonuk padlójának felújítása közben bukkant rá. Amikor felszedték a 18. századi ingatlan padlójának deszkáit, egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy egy kólás doboz méretű cserépedény van a földben.

Csak amikor a szakértők később megvizsgálták és feltárták a tartalmát, akkor jöttek rá, hogy mindvégig egy nagyjából 250 000 font értékű „aranybánya” felett éltek, ami forintba átszámítva jelenleg durván 116 millió FT-tal egyenértékű.

Mivel az érméket hivatalosan visszavonták, aukcióra kerülhetnek. Az aukció fénypontja egy 1720-ból származó I. György korabeli érme, amely hibás. Az érmén nincs a király feje, ehelyett az érmének két „írás” oldala van, és várhatóan legalább 4000 GBP az értéke.

Egy 1675-ből származó II. Károly korabeli érmén pedig van egy helyesírási hiba, a király latin nevét CAROLVS helyett CRAOLVS-nak írták, ennek pedig a becsült értéke önmagában olyan 1500 GBP.

Gregory Edmund aukcióvezető azt mondta: „Ez egy lenyűgöző és rendkívül fontos felfedezés. Rendkívül ritka, hogy angol aranyérme-készletek megjelennek a piacon. Ráadásul ez a több mint 260 érmét tartalmazó lelet egyben az egyik legnagyobb Nagy-Britanniából származó régészeti lelet.”

Elképesztő, 250 000 GBP, közel 120 millió Ft értékű kincset talált egy házaspár Angliában a házuk padlója alatt 4

„Ezek nem tökéletes érmék, hanem olyan érmék, amelyeknek úgy mond nehéz életük volt. A pénzérmék száma és az egyedülálló mód ahogyan rájuk találtak, azonban rendkívüli lehetőséget kínál arra, hogy értékeljük a Bank of England első évtizedeinek bonyolult időszakát és felelevenítsük az újkeletű találmány, a „bankjegy” iránti jelentős bizalmatlanságot.”

„Csodálatos és valóban váratlan felfedezés egy ilyen váratlan helyszínen.”

“Sok éves tapasztalattal rendelkező érmespecialistaként nem emlékszem hasonló felfedezésre az élő emlékezetben, ezért óriási kiváltság, hogy megfelelően dokumentálhatom és feltárhatom ezt a kincset a jövő nemzedékei számára.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után