Egy új eszközt akarnak bevezetni Nagy-Britanniában az autókban, ami lekorlátozza a járművek sebességét 1

Egy friss jelentésből az derült ki, hogy a brit kormány azt tervezi, hogy a szigetországban minden új autóba egy sebességkorlátozó eszközt szerelnének be úgy, hogy az összhangban legyen az új uniós szabályozással.

Egy új eszközt akarnak bevezetni Nagy-Britanniában az autókban, ami lekorlátozza a járművek sebességét 3

Hamarosan tehát egy nagy bejelentés várható a kormány irányából számos új járműbiztonsági intézkedésről, amelyek közt szerepel például olyan opció is, hogy egy riasztó kapcsol be, vagy egy rendszer automatikusan csökkenti a motor teljesítményét, ha a sofőr egy bizonyos sebességhatárt túllépne – írta a The Daily Telegraph.

Az „intelligens sebességszabályozás” néven ismert technológia a GPS-ből és a járművön lévő kamerákból kinyert adatokat felhasználva „szólna bele a vezetési stílusunkba”. A rendszert egyébként korábban az EU tisztviselői „nagy előrelépésként” jellemezték a közúti biztonság fejlesztése terén.

Craig Mackinlay tory képviselő, a Fair Fuel UK Autósok és Fuvarozók összpárti parlamenti csoportjának elnöke azt mondta, hogy a javaslatok meglehetősen szokatlannak tűnnek, majd hozzátette, hogy szerinte ez teljesen tönkre fogja tenni a luxusautó-piacot, illetve hogy ez által csak még nagyobb és szigorúbb megfigyelés alatt lesz mindenki a „nagy testvér” által.

A sebességkorlátozást megsértő járművezetők figyelmeztetésének módja a járműgyártók döntése, és lehet pl. a motor teljesítményének csökkentése vagy a pedál automatikus felengedése. A sofőrök manuálisan felülírhatják a technológiát, de minden alkalommal, amikor egy autós újraindítja a járművet, az alaphelyzetbe állna vissza. Egyes gyártók, például a Ford és a Citroen már megkezdték a sebességkorlátozó technológia beépítését a járműveikbe.

Egy új eszközt akarnak bevezetni Nagy-Britanniában az autókban, ami lekorlátozza a járművek sebességét 4

Az új szabályok várható bevezetése az Európai Unió azon döntése után következne, amely szerint nyártól kötelező lesz az említett technológia használata az új járművekben. A szakértők szerint így a halálos kimenetelű közúti balesetek számát mintegy 20 százalékkal csökkenteni lehetne.

Az Egyesült Királyságbeli Vehicle Certification Agency korábban azt mondta, hogy gond nélkül átveheti az új uniós szabályokat. A lépést azonban egyes képviselők keményen bírálták és „vezetőellenes kampánynak” titulálták.

A Közlekedési Minisztérium nemrégiben közölte, hogy még nem hoztak végleges döntést az autók biztonsági szabályait illetően. “Az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése lehetőséget ad arra, hogy kihasználjuk szabadságunkat az ilyen jellegű szabályozások kapcsán.” – mondta a minisztérium szóvivője.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után