A magyar teherautó sofőrök is megszólaltak, és elmondták véleményüket az angliai helyzet kapcsán 1

Gábor Zsolt elmondhatja, hogy élete egy jelentős részét töltötte a volán mögött, durván negyed évszázada kamionsofőr, és 14 évet töltött az Egyesült Királyságban. Ez idő alatt volt már felelős élelmiszerek, gyógyszerek és üzemanyag szállításáért is, mind belföldön, mind a nemzetközi utakon. Ez azt jelentette, hogy teherautó kabinja lett az otthona, több mint 2000 km-re a magyarországi valódi otthonától.

A magyar teherautó sofőrök is megszólaltak, és elmondták véleményüket az angliai helyzet kapcsán 2
a kép csak illusztráció

Azt mesélte a CGTN Europe-nak, hogy ez a munka tetszett neki, szerette, de egyáltalán nem volt könnyű. “Három, négy hónapig voltam bezárva a teherautóba, mire végre hazaérhettem egy hétre vagy kettőre, tudod, ez nagyon nehéz neked is és a családnak is” – mondta.

A járvány és a Brexit még nehezebbé tette a már amúgy is kemény munkát – 2020 -ban például mindössze három hétre tudott hazamenni. Ahogy elkezdett terjedni a COVID-19 Delta-változata, amelyet először az Egyesült Királyságban, Kentben fedeztek fel, Zsolt Doverben és Calais-ban több száz más sofőr között ragadt, a kabinjába zárva, és ráadásul még akkor is azt mondták nekik, hogy maradjanak bent, amikor zuhanyozni mentek volna.

„Több mint egy hétig voltam ott. Ez az egész világjárvány dolog, egyszerűen mindenkit kikészített. Elmondhatom, hogy volt néhány olyan alkalom, amikor az emberek pl. ilyet mondtak nekem, hogy: Ne szálljak ki a teherautóból, mert mindenhol vezetek Európában, és meg fogok betegíteni mindenkit.”

Gábor számára a járvány és a Brexit nyomása elegendő volt ahhoz, hogy hátat fordítson az Egyesült Királyságnak. 2021 márciusában tért vissza Magyarországra, és saját céget alapított kaposvári otthonából. Jelenleg 46 sofőr dolgozik nála, főleg Magyarországról és Horvátországból. A túlnyomó többségüket Írországba küldi, mert az még mindig az EU része. El akarta küldeni őket az Egyesült Királyságba is, de azt mondja, hiába kérte a kormányt, hogy próbálja meg elintézni az engedélyt, eddig ez túl macerás volt.

Gábor Zsolt története arról, hogy a munkakörülmények miként kényszerítették arra, hogy visszatérjen a kontinensre, nem egyedi. Kelet- és Közép -Európában a teherautó sofőrök hasonló tapasztalatokról számoltak be. Gábor szerint nem kaptak elegendő információt arról, hogyan maradhatnak az Egyesült Királyságban a Brexit után. Barátja, a 28 éves Richárd szintén eltöltött néhány évet az Egyesült Királyságban. Azt mondta a CGTN Europe -nak, hogy ez egy olyan munka, amelyet egykor szeretett, de a Brexit után a dolgok megváltoztak.

Elmondta, hogy a körülmények súlyos hatással voltak az egészségi állapotára és családjára is – elmesélte, hogy volt hogy azt sem tudta, mikor fejezi be a vezetést, vagy hogy hány hónapig lesz távol. Azt mondja, visszamenne, ha javulnának a körülmények és nőne a fizetés. “Nagyszerű ott. Szeretem ezt a munkát, és szívesen visszamennék, de ha nem adnak nekünk egy kicsit többet, akkor ez nem lehetséges.”

Ennyit keresnek a teherautó sofőrök Nagy-Britanniában

Gábor Zsolt folyamatosan keres sofőröket, hogy lépést tudjon tartani az egyre növekvő kereslettel. Úgy véli, az Egyesült Királyságnak legalább 15 000 teherautó sofőrre lenne szüksége a hiány megoldásához, valamint minimum 12 hónapos vízumot kellene, hogy adjon nekik a kormány, hogy a sofőrök jobban tervezhessenek előre és jobban megérje nekik anyagilag.

A fizetés növelése szerinte csak egy dolog, de szerinte az egész iparágat felül kell vizsgálni, hogy a fiatalokat is be tudják vonzani. A teherautó megállók / pihenőhelyek Európa szerte és Nagy -Britanniában nem tudnak elegendő teherautót befogadni, a sofőrök pedig emellett nehezen jutnak például friss élelmiszerekhez, mivel teherautóik gyakran nem mehetnek be a városokba.

Ő és kollégái hosszú távú változást akarnak, hogy a teherfuvarozási ágazat világszerte komoly fejlődésnek induljon. “Csak egy porszem vagyok a gépezetben, de ha sokan meghallják a hangomat, hátha lesznek, akik felveszik velem a kapcsolatot, és megoszthatom velük az ötleteimet. Nagy infrastrukturális változásokra van szükség, ha azt akarjuk, hogy a sofőrök visszatérjenek a munkájukhoz.” – mondta .   Forrás

Megosztás