Bemutatásra került az idén szeptemberben induló éjszakai metrószolgáltatás hivatalos térképe, és vele együtt a pontos útvonalak, amiken majd éjszaka is metrózhatunk Londonban.

ejjeli metro

A 24 órás Tube idén szeptember 12-én kerül bevezetésre, méghozzá a Central, Jubilee, Northern, Piccadilly és Victoria line vonalainak egyes szakaszain. A TfL azt nyilatkozta, hogy a változtatások javítani fogják az éjszakai közlekedés minőségét, és ezen felül 2000 részmunkaidős állást is létrehoznak velük. A becslések szerint az új szolgáltatás évi akár 360 millió fontot is termelhet a gazdaságnak.

Egy az éjszakai metró kapcsán készített tanulmányból az is kiderült, hogy az éjszakázók, akik mostantól metróval tudnak majd hazamenni éjjel buszok helyett, átlagosan 20 perccel érhetnek haza gyorsabban. Az éjszakai metrók szombat és vasárnap hajnalban fogják segíteni a pénteken és szombaton este sokáig szórakozó, vagy dolgozó embereket a brit fővárosban.

nighttubemap-5586e41bd9465

Az éjszakai metró útvonalai:

  • Central line: Ealing Broadway és Hainault között;
  • Jubilee line:a járatok a teljes vonal mentén közlekedni fognak;
  • Northern line:a járatok the Mill Hill East és Bank kivételével a teljes vonal mentén közlekedni fognak;
  • Piccadilly line: Cockfosters és Heathrow Terminal 5 között;
  • Victoria line:a járatok a teljes vonal mentén közlekedni fognak.

Gareth Powell, a London Underground stratégiai igazgatója az új szolgáltatást mérföldkőként értékelte a londoni metró történetében.

A londoni metrósofőrök egyébként nem rég jelentették be, hogy 24 órás sztrájkot fognak tartani július 8-án este 21:30-as kezdéssel a fizetések, és az éjszakai metró kapcsán tőlük elvárt extra munkaórák miatt. Az LU szóvivője elmondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy sikerüljön velük közös nevezőre jutni.

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Facebook csoportunk 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/first-look-at-the-official-map-for-londons-night-tube–due-to-launch-in-september-10335452.html