Amikor egy vonat késik, jogosulttá válsz, hogy visszatérítsék neked az árát, de erről sokan nem tudnak, sokan pedig nem nagyon foglalkoznak vele, mivel érthető okokból, a járatokat üzemeltető cégek nem nagyon reklámozzák, hogy van ilyen lehetőség.

london bridge

A GLA Conservative szóvivője, Richard Tracey elárulta, hogy az ilyen késések alkalmával a Londoni tömegközlekedést használók 85%-a nem kéri vissza a jegy árát, pedig megtehetné. Kapaszkodjatok meg, ugyanis Londonban évente 25,872,000 (igen, ez több mint 25 millió) alkalommal késnek a vonatok. A becslések szerint azzal, hogy ilyen sokan nem kérik vissza a jegyek árát, összesen több, mint 56 millió font nem kerül visszafizetésre éves szinten.

Az elmúlt időszakban a Liverpool Street, a Victoria, és a London Bridge megállók voltak azok, ahol a leggyakrabban fordultak elő késések. Elvileg a járatokat üzemeltető cégek kötelesek információt szolgáltatni arról, hogy hogyan kérhetjük és kaphatjuk vissza a pénzünket, azonban a legtöbb oldalon igyekeznek ezt az opciót minél jobban elrejteni az oldalra tévedő emberek szemei elől.

Hogy ez ne legyen akadály többé, és mindenki, aki a felháborító késések miatt úgy érzi, hogy visszakérné a pénzét, megtehesse ezt, kilistáztuk, hogy melyik vasúti járatokat üzemeltető cégnél hol tudjátok visszakérni a jegy árát.

Íme, a lista:

A vasúti vállalatok csaknem fele vállal késések esetén visszafizetési garanciát, ami már 30 perces késés esetén is kihasználható. A többi cégnél általában az adott vonatnak legalább egy órát kell késnie, hogy a jegy árát visszakaphassuk. Egy új jogszabály értelmében mostantól pénzben térítik meg a vonatjegy árát késések esetén Angliában. Bővebb információért kattints ide.

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Facebook csoportunk 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://londonist.com/2015/06/london-commuters-owed-56m-in-unclaimed-refunds.php